Barion Pixel

Nagyon sajtos sajtgolyó a fagyasztóból – a legfinomabb…

DSC_0997h

Már van egy sajtgolyó recept fent, de ez lekörözi azt, méghozzá toronymagasan. Régóta kerestem ezt a receptet, és most, hogy megvan, nem hinném, hogy lehet überelni. Már legalábbis számomra 🙂 Csupa-csupa sajt, mennyei, olyan, amilyennek lennie kell 🙂 Akár napokkal előtte elkészíthető, csak kivesszük a fagyasztóból, és már meg is van a vacsi vagy az ebéd egy része.

A kevéske hozzávaló, ami szükségeltetik úgy 45 darabhoz:
– 60 dkg trappista sajt
– 3 evőkanálnyi fehér finomliszt
– 2 tojás felverve

+ zsemlemorzsa a hempergetéshez
+ étolaj a sütéshez

Elkészítése:
1. A sajtot sajtreszelőn lereszeljük, majd összegyúrjuk a többi hozzávalóval.
2. Teáskanálnyi adagokból golyókat formázunk, zsemlemorzsába forgatjuk, majd lefagyasztjuk őket.
3. Tíz-tizenöt perccel mielőtt sütni szeretnénk kivesszük őket a fagyóból, majd bő, forró olajban aranyszínűre sütjük őket.

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

DSC_0987k

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

Kategóriák