Barion Pixel

Sajtos-tejfölös csirkecombok

k

Ma nagyon finom ebéd készült nálunk, ezek a gyönyörűséges aranybarna sajt alá bújt sós-borsos, vaj puha pipicombok, selymes tejföllel és zöldséges rizzsel körítve. Na és egy kis kovászos uborkával. Sikerült degeszre ennem magamat, valószínűleg nem is fogok vacsorázni 🙂

Hozzávalók:
– 10 darab csirke alsó comb (dobverő, ahogy a lánykáim hívják)
– egyharmad bögre étolaj
– 2 és fél teáskanál só
– 1-2 mokkáskanált őrölt fekete bors
– 1 kis dobozos 20%-os tejföl (175 g-os)
– 15 dkg reszelt trappista sajt

Elkészítése:
1. A csirkecombokat megmossuk és megtisztítjuk, majd egy kisebb tepsibe beleöntjük az étolajat, és a csirkecombokat bőrükkel lefelé szorosan egymás mellé sorakoztatjuk.
2. Meghintjük őket egy teáskanálnyi sóval, majd borsozzuk ízlés szerint.
3. Ezután bőrükkel felfelé fordítjuk őket (ekkora már szépen megfürödtek az olajban), és megismételjük a sózás-borsozás fázist. Nem kell megijedni a só mennyiségét illetően, ugyanis a nagyját a levével együtt ki fogja főni. Ezt a levet pedig leöntjük majd róla. Ha ennél kevesebb só kerül rá, akkor a hús ízetlen lesz, nem lesz meg a kellő sóssága. Itt viszont megjegyezném, hogy a leöntött pecsenyelé nagyon fel tudja dobni a riszt, én azt alaposan megöntöztem vele, mesésen finom lett 🙂
4. Ezután alufóliával befedjük a tepsit, majd 220 fokra előmelegített sütőbe dugjuk 50 percre.
5. Ha letelt az ötven perc, akkor kivesszük, ellenőrizzük, hogy kellőképpen megpuhult-e a hús. Ha minden rendben, akkor leöntjük alóla a lét, csak éppen egy picit hagyunk alatta, olyan 2 milliméternyit.
6. A tejfölt egyenletesen elosztjuk a combok tetején, majd az egészet beterítjük a reszelt sajttal.
7. Mehet is vissza a sütőbe egészen addig, míg gyönyörű arany barnás színt nem kap a sajt a tetején.

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

ki

szeretettel ajánlom:

Kategóriák