Ez egy tipikus lélekmelengető fogás hideg estékre. Ropogós, friss kenyérre vagy pirítósra kenve egy bögre forró teával, hideg estékre. Hagyma, fokhagyma, mustár, vaj, tejföl, egy kis bors, több nem is kell 🙂
Hozzávalók:
– 15 dkg töpörtyű ledarálva
– fél kocka puha vaj (5 dkg)
– 1 fej lila hagyma apróra vágva
– 2 gerezd fokhagyma összezúzva
– 1 mokkáskanál só
– 1 evőkanál 20%-os tejföl
– 1 mokkáskanál őrölt fűszerpaprika (csemege)
– 1 evőkanál mustár
Elkészítése:
1. A puha vajat és a darált töpörtyűt összedolgozzuk, majd a többi hozzávalóval is összekeverjük, és hűtőbe tesszük.
2. Egy-két óra alatt összeérnek az ízek, és már ehetjük is 🙂
Jó étvágyat! 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala