Barion Pixel

Bögrés forrázott palacsinta

Évek óta próbálom megtalálni a puha, lágy, krémes palacsinta receptjét, azét ami olvad a nyelven. És végre megvan! Amire pedig külön büszke vagyok, hogy ennek az arányait teljesen az én ízlésemhez igazítottam és végre olyan lett, amilyennek lennie kell. A tejföltől és a szódabikarbónától gazdagabb lesz a palacsintánk, már a sületlen tészta illata is pazar, megsütni pedig szintén élvezetes, ugyanis nem ragad le, csak úgy csusszan a serpenyőben. Másnap is ugyanolyan puha melegítés után, egyáltalán nem szárad ki.

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

– 1 nagyobb tojás vagy kettő pici
– egy csipet só
– 2 bögre forró víz (5 dl)
– másfél bögre tejföl (kb. 320 g)
– két és fél bögre liszt (32 dkg)
– fél teáskanál szódabikarbóna
– másfél evőkanál cukor
– két evőkanál étolaj

+ kevés étolaj a sütéshez

Elkészítése:

1. A tojást a sóval felverjük egy mixer segítségével, majd folyamatos keverés mellett hozzákeverünk másfél bögre forróvizet, majd a tejfölt, a cukrot, a lisztet és a szódabikarbónát is hozzáadjuk. Ha ezt sikerült csomómentesre keverni, akkor jöhet hozzá az olaj és az utolsó fél bögre víz (a negyedik!).

2. Egy forró serpenyőbe egy pici olajat hevítünk (negyed mokkáskanálnyit), majd egy merőkanálnyi tésztát csorgatunk bele, és körkörös mozdulatokkal egyenletesen szétterítjük a serpenyő alján. Ha széle aranyszínt kap, akkor egy lapát segítségével megfordítjuk.

3. Ha megsült, akkor egy tányérra csúsztatjuk. Minden második palacsinta alá tettem és hevítettem egy pici olajat, nem kell félni, egyáltalán nem szívta meg magát!

4. Melegítve is puha, nem szárad ki másnapra sem!

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

Kategóriák