Ez a legjobb chilis bab, sok hagymával, paprikával, paradicsommal, kellemesen csípősen, fűszeresen, édes kukoricával 🙂 Jönnek a hidegek, és ilyenkor a hideg ellen a csípős paprika az egyik legjobb védelem…
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂
Hozzávalók:
– 4 evőkanál étolaj
– 40 dkg darált hús
– 1-2 fej hagyma
– 2 paradicsom
– 2 nagyobb paprika
– 1 evőkanál édes fűszerpaprika
– két konzerv bab (2*240 g)
– fél konzerv édes kukorica vagy Bonduelle chilis édes kukorica (130 g)
– 1 bögre hígabb paradicsompüré, vagy ha sűrített paradicsomot használunk, akkor abból elég kevesebb, és inkább picit hígítsuk vízzel, ízlés szerint
– 1 evőkanál kristálycukor
– 2 csapott teáskanál só
– 1 mokkáskanál bors
– fél-egy mokkáskanál chili-por, attól függően, ki mennyire csípősen szereti
A tálaláshoz:
– tejföl és reszelt sajt (ez el is hagyható)
Elkészítése:
1. A hagymát megpucoljuk, cikkekre vágjuk, majd olajon, közepes lángon, elkezdjük fonnyasztani.
2. Ez idő alatt a paprika magházát eltávolítjuk, majd apró kockákra vágjuk, és azt is hozzáadjuk a hagymához. Körülbelül 8 percig sütjük, pároljuk őket.
3. Jöhet hozzá a hús, a só, és a bors, amivel az egészet összepirítjuk. Itt mehet feljebb a láng, és körülbelül tíz-tizenöt perc alatt a hús is megpuhul és lepirul.
3. Eközben a paradicsomot is összekockázzuk, vagy ahogy én tettem, késes aprítóval vagy chopperrel összeaprítjuk.
4. Most a húshoz adjuk az őrölt paprikát, a kétféle paradicsomot, cukrot, babot, kukoricát és chili-port, majd addig rotyogtatjuk közepes lángon, míg a bab puha nem lesz. Csak puha legyen, ne főzzük szét, ez csak néhány perc.
5. Ekkor kóstolunk, ha szükséges utánafűszerezzük, ha nagyon sűrű, akkor adunk hozzá egy pici vizet.
6. Forrón, tejföllel és sajttal, vagy anélkül tálaljuk.
Jó étvágyat! 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon és az Instagramon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala