Barion Pixel

Ragacsos, mézes-mázas sült oldalas

Na az egy igazi, ragadós-ragacsos, fűszeres cuppogtatnivaló, amit azért is szeretünk nagyon, mert előző nap megfőzzük a húst, jól bepácoljuk, és másnap más dolgunk sincs az ebéddel, mint betolni a sütőbe, megsütni, és jól megenni 🙂

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

– másfél kg oldalas
– 10 szem egész fekete bors
– 1 fej vöröshagyma
– egy csapott evőkanál só
– egy mokkáskanál őrölt fekete bors
– kétharmad bögre ketchup (szűk két dl)
– szűk negyed bögre méz (0,8 dl)
– egy csapott evőkanál chili szósz, vagy bármilyen őrölt csípős vagy chili paprika
– negyed bögre Barbecue szósz (elhagyható)
– 2-3 gerezd fokhagyma összenyomva

Elkészítése:

1. Az oldalast feldaraboljuk, majd egy nagyobb fazékban, sós, forró vízben feltesszük főni egy egész fej pucolt hagymával, valamint a fekete borssal. Körülbelül egy-másfél óra alatt puhára főzzük.
2. Közben elkészítjük a pácunkat: összekeverjük a ketchupot, a mézet, a chilit, a Barbecue szószt, az összenyomott fokhagymát.
3. Ha a hús megpuhult, akkor kiszedjük, lecsepegtetjük, megsózzuk és borsozzuk, picit hűlni hagyjuk, majd összekeverjük őket a páccal. Én hagytam a pulton kihűlni, majd lefedve ment éjszakára a hűtőbe 8pácban hagytam őket :-).
4. Másnap kiolajozott tepsibe kerültek, rájuk locsoltam a maradék pác utolsó cseppjét is, majd lefóliázva, kétszáz fokos sütőben, alul-felül sütés programon húsz percet sütöttem, ezután fólia nélkül, fél óra alatt illatosra, ragacsosra pirítottam.

Isteni finom lett, rizs vagy krumplipüré illik a legjobban hozzá…

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon és az Instagramon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

szeretettel ajánlom:

Kategóriák