Barion Pixel

Bögrés, fűszeres, almás-diós kavart sütemény

Töményen almás, diós finomság, némi mézeskalácsos beütéssel, finom porcukorréteggel, tea mellé valami mennyei.
Elkészíteni pedig: csak lereszeljük az almát, összekavarjuk a többi hozzávalóval, és már mehet is a sütőbe! 🙂
És amiért különösen örülök ennek a receptnek, hogy tejmentes, és így végre a tejérzékeny Olvasóimnak is kedvezhetek, küldöm Nekik is szeretettel 🙂

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

– két és fél bögre liszt (32 dkg)
– 1 csomag sütőpor (10 g)
– másfél bögre darált dió (15 dkg)
– 1 csapott evőkanál mézeskalácsfűszer keverék
– 4 tojás
– egy-másfél bögre kristálycukor (16-24 dkg)
– 2 csomag vaníliás cukor (24 g)
– háromnegyed bögre étolaj (2 dl)
– 5-6 közepes méretű alma lereszelve

+ megbolondíthatjuk egy kis reszelt citromhéjjal

Elkészítése:

1. A cukrokat a tojásokkal habosra kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a mézeskalácsfűszert a diót, és az olajat, majd homogénné keverjük.

2. Végül hozzáforgatjuk a reszelt almát a levével együtt, beleöntjük egy kiolajozott, körülbelül 25*30-as tepsibe és 180 fokon körülbelül, alsó-felső sütés programon, 45 perc alatt megsütjük.

3. Porcukorral meghintve, vékony szeletekre vágva tálaljuk.

Jó étvágyat! 🙂

Az én kislányom jó étvággyal ette:

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon és az Instagramon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
recept alapötlete itt

szeretettel ajánlom:

Kategóriák