Barion Pixel

Selymes házi csokipuding bögrésen

Akinek még nem volt szerencséje házi csokipudingot kóstolni, annak különösen ajánlott, mert ugyan sejti az ember, hogy az otthon készült az igazi, de azt nem gondolnánk, hogy ennyire más, ennyivel jobb és különlegesebb. És egyszerűbb elkészíteni, mint gondolnánk! 🙂
Ez a verzió egy selymes, intenzíven kakaós, nem émelyítően édes, vaníliával pettyezett krém, amit egy kis vaj tesz még csillogóbbá, amit a végén már csak belekeverünk, és hagyunk beleolvadni 🙂

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

– 1 bögre kristálycukor (12 dkg)
– szűk negyed bögre holland kakaópor (3 csapott evőkanál, 20 g)
– negyed bögre étkezési keményítő (3 csapott evőkanál, 30 g)
– 1 csipet só
– két és kétharmad bögre 2,8 %-os tej (6,5 dl)
– 1 vanília rúd
– két és fél deka vaj

Elkészítése:

1. Egy kisebb lábosban összekeverjük a cukrot, a kakaóport, a sót és a keményítőt, majd felöntjük a hideg tejjel.
2. Egy habverővel simára keverjük, beletesszük a hosszára kettéhasított vaníliarudat, majd közepes lángon, folyamatosan kevergetve a habverővel addig főzzük, míg be nem sűrűsödik.
3. Kivesszük a vaníliadarabokat, majd addig kevergetjük benne a vajat, míg fel nem olvad, majd be nem olvad 🙂 Ezután tetszőleges méretű edénykékbe öntjük, és hűtőbe tesszük két-három órára. Tökéletes puding állaga lesz, és az íze valami mennyei.
4. Frissen felvert tejszínnel, pici holland kakaóporral díszítve vagy gyümölccsel tálaljuk.

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon és az Instagramon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
Varga Gábor receptjét vettem alapul, és nem bántam meg 🙂

szeretettel ajánlom:

Kategóriák