Barion Pixel

Aszalt szilvával és sajttal töltött csirkemell, bacon-panírral!

Bizony, bacon-panírral, az öcsém ötlete révén 🙂 És bár családilag fenntartás fogadta az ötletet, a végeredmény mégis valami mesés, mert ha valaki még nem evett olyan baconszalonnát, ami összesült a panírral, ropogósra, és a hagyományos morzsa valami egészen újjá lényegült át, annak nem szabad ezt a finomságot kihagyni!

Petya megcsinálta! Gyönyörűen mutat a karácsonyi asztalon, és nagyon-nagyon kiadós 🙂

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók, amiket használtam:

– 6 nagy szelet csirkemell (kb. 70 dkg)

– 6 nagyobb (vékony) szelet edámi-vagy trappista sajt (ha kisebb szelet sajtok, akkor duplán számoljunk)

– kb. 20 szelet bacon szalonna

– kb. 15 szem aszalt szilva

– só

A panírozáshoz:

– kb. 2 bögre fehér finomliszt

– 4-5 tojás

– kb. 2 bögre zsemlemorzsa

A kisütéshez:

– 4 bögre (egy liter) étolaj

Elkészítése:

1. A hússzeletek sózzuk és kissé megklopfoljuk.

2. Egy-egy hússzelet közepére, lefektetünk két fél szelet sajtot, majd rájuk helyezünk 3 szem aszalt szilvát félbevágva. Ennek a tetejére ismét két fél szelet sajt kerül, majd a hús mindkét felét ráhajtjuk (természetesen hosszanti irányban), és felgöngyöljük. A hús végeit összecsípjük, összenyomjuk. Jó alaposan nyomkodjuk össze, majd srégen tekerjük körbe baconnel. Körülbelül három szeletre lesz szükség. Nem kell félni (én féltem :-), de a sütésnél a bacon gyönyörűen összetartja az egészet, nem fog szétesni, sem kifolyni 🙂 Bacon-biztos! 🙂

3. Ezután panírozzuk, aminél arra figyelünk, hogy a liszt, a tojás, és a morzsa mindenhol alaposan befedje! Nyomkodjuk bele a lisztet és a panírt is, de a húst ne lapítsuk szét, inkább oldalirányból nyomkodjuk, és minél kevesebbet forgassuk!

4. Bő, hirtelen sütőolajban süssük mindkét felüket aranybarnára!

5. Tálaláshoz szeleteljük őket karikákra. Én tejes-vajas krumplipürével tálaltam, amit csillag fejű habzsákból nyomtam ki a tálra, habcsók alakúra!

Jó étvágyat! 🙂

Ezt a posztot a Vénusz támogatta… Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂 Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

Kategóriák