Barion Pixel

Bögrés almás cobbler – az ötperces csodasüti!

A cobbler nagy divat világszerte, csak csodasütinek emlegetik, hiszen csak egy kevert tésztát kanalazunk egy halom gyümölcsre, kvázi könnyen készül, és persze, hogy csodafinom, hiszen piskótaszerű tészta, lédús gyümölcsökkel párosítva mi lenne, ha nem tökély?
Ez a recept a szalonképesebb verzió, vagyis nem kanállal evős, hanem szépen szelhető, és egy gazdag, tejszínes, vajas piskótával van beborítva, a fűszeres, fahéjas alma.
A férjem hozott belőle nekem kóstolót, és a receptet is elkérte nekem a kolléganőjétől, aki készítette, így természetesen nálunk is asztalra került, és fog is még gyakran, mert igazán finom, és egyszerű. Illatra és ízre bűnösen csábító, pláne forrón 🙂

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók 1 közepes tepsihez:

– 2 bögre fehér finomliszt (háromnegyed bögrényit ki lehet váltani rétesliszttel, akkor még finomabb)
– fél bögre kristálycukor (8 dkg)
– 2 tojás
– 10 dkg vaj
– 1 teáskanál sütőpor
– háromnegyed bögre habtejszín (1,8 dl)

Az aljára (ami majd a teteje lesz):

– 5-6 közepes alma pucolva, kisebb kockákra vágva
– 1 evőkanál vaníliás pudingpor vagy keményítő
– negyed bögre kristálycukor (4 dkg, de persze lehet több)
– 1-2 teáskanál őrölt fahéj, ízlés szerint

+ vaj a kikenéshez

Elkészítése:

1. A körülbelül 20*35-ös, közepes tepsi alját kivajazzuk, és beleöntjük a fahéjjal, pudingporral, negyed bögre cukorral elkevert, felkockázott almát.
2. Ezután a tészta hozzávalóit kikeverjük, majd a gyümölcsre kanalazzuk, és elegyengetjük, amennyire lehet.
3. 180 fokos sütőben körülbelül 35 perc alatt készre sütjük.
4. Ha picit hűlt, akkor kiboríthatjuk egy tálcára, vagy forrón a tepsiben szeleteljük. Forrón a leg-legfinomabb szerintem 🙂

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

Kategóriák