Barion Pixel

Pillekönnyű bögrés-sajtos perec

Ha már ettetek pille sósokat, hát ennél nincs könnyedebb. Én nagyon meglepődtem, hogy mekkorára nőttek, és napokig ugyanolyan tökéletes állaguk volt, szóval nem csak melegen ajánlom őket! 🙂

De valóban nagyon finomak, próbáljátok ki, nálunk slágerrecept lesz, az biztos!

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!

Hozzávalók:

– 25 dkg szoba hőmérsékletű, puha vaj vagy margarin
– háromnegyed bögre tejföl (kb. 2 dl)
– 1 tojás sárgája
– 10 dkg reszelt sajt
– 4 bögre liszt (50 dkg)
– 1 kis csomag szalalkáli (15 g)
– 1 púpos teáskanál kanál só

+ a tetejére 10 dkg reszelt sajt, és egy tojás sárgája felverve egy-két mokkáskanál tejjel

Elkészítése:

1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy órát pihentetjük hideg helyen vagy hűtőben.

2. Ezután fél-egy centi vastagra nyújtjuk lisztezett felületen, majd perecszaggatóval kiszaggatjuk. A perecszaggatót lisztezzük folyamatosan!

3. A tetejüket megkenjük a tojásos-tejes keverékkel, majd reszelt sajtba mártjuk őket.

4. Sütőpapírral bélelt vagy kivajazott tepsire szellősen sorakoztatjuk őket, majd 190-200 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük őket.

Jó étvágyat! 🙂

szeretettel ajánlom:

Kategóriák