Percek alatt elkészül, főzést nem igényel, csak friss epret, krémes joghurtot, egy adag tejszínt, mentát, gyömbért és citromot, hogy teljes legyen az eperélmény 🙂
Na és a levesünk betétje: Hát mi más, mint felkockázott, nagybetűs EPER! 🙂
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂
Hozzávalók:
– 50-60 dkg földieper
– kétharmad bögre natúr joghurt (megfelel egy kis poharasnak)
– háromnegyed bögre habtejszín (2 dl)
– negyed-fél bögre porcukor (5-10 dkg)
– fél mokkáskanál gyömbér (vagy több, attól függően, hogy mennyire szeretitek a gyömbért 🙂
– 1-2 szál menta
– 1 citrom héja és fél citrom leve
Elkészítése:
1. Az epret megmossuk, majd úgy az egyharmadát félretesszük.
2. Az eper másik kétharmadát felekbe, ha nagyobbak negyedekbe vágjuk, majd egy blenderbe dobáljuk. Ha nem blendert, hanem botmixert használunk, akkor egy kisebb tálba, ami körülbelül másfél-két literes.
3. Az eperre mehet a joghurt, a citrom leve+héja, a megmosott mentalevelek, a gyömbér, és a cukor. Utóbbiból első körben csak negyed bögrényit tegyetek, mert lehet, hogy ez peretek önmagában is elég édes.
4. Az egészet szépen összeturmixoljuk, kóstoljuk, és pótoljuk, ami nekünk még belefér. Több menta, több gyömbér, több cukor, több citrom, vagy több MINDEN! 🙂
5. Utolsóként a habtejszínt turmixoljuk hozzá a habtejszínt, csak rövid ideig, hogy nehogy habbá verődjön, hiszen levest szeretnénk nem habot, de egy pici habosság viszont emel a levesünkön, nem is keveset. Tehát nem túlkeverni, de a tejszín az kell… 🙂
6. A félretett epreket apróra kockázzuk, és belekeverjük a levesbe. Ha szeretnénk, tálaláskor porcukros tejfölcseppekkel díszíthetjük a tetejét. Jól behűtve a legfinomabb!
Jó étvágyat! 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
És várlak Titeket az Instagramon is, ahol mindig egy lépéssel a receptek előtt járhatsz, mert oda kerülnek fel elsőként a fotók 🙂