Tessék eltenni ezt a receptet villantani bármilyen alkalomra, mert bombasztikusan finom!
Sötét és csábító, igazi felnőtt finomság!
Ajándéknak is szuper, én nagyon örülnék, ha kapnék pár szem ilyen kis drágaságot 🙂
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂
Hozzávalók egy nagyobb adaghoz, kb. 20-25 trüffelhez:
– 2 tábla étcsokoládé (magas kakaótartalmú, legalább 62%-os, 200 g)
– 1 tábla tejcsokoládé (100 g)
– 2 evőkanál whiskey (persze elhagyható)
– kétharmad bögre 35%-os habtejszín (2 dl)
– 1 narancs leve és héja (a lé ne legyen több, mint egyharmad bögre)
+ kakaópor a forgatáshoz
Elkészítése:
1. A tejszínt forrpontig melegítjük (nem forraljuk fel), majd az összetördelt csokoládéra öntjük, és hagyjuk egy-két percig állni, majd szépen elkeverjük, és hozzáadjuk a whiskey-t, a narancshéjat és a narancslevet kisebb adagokban, folyamatos kevergetés mellett.
2. Legalább négy-öt órára lefedve hűtőbe tesszük, de a legjobb, ha egy egész éjszakára.
3. Másnap teáskanálnyi golyókat formázunk belőlük, és holland kakaóporba forgatjuk őket.
4. Aztán rögtön letakarítjuk a konyhapultot, és a csokis edényt nem tesszük a mosogatógépbe, csak miután kiforráztuk belőle a csokit. Kellemetlen meglepetés éri azt, aki mégis óvatlanul gépbe teszi, számoljon vele, hogy több edény lesz barnás színezetű, mint a mosogatás előtt 🙂 Ez alapszabály a csokival és holland kakaóval pacsálásos műveletekre vonatkozólag! 🙂
5. És persze elfogyasztjuk a golyókat, amik után már nem kell mosogatni! 🙂
Jó étvágyat! 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon és az Instagramon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala