Barion Pixel

Fűszeres forralt bor szirup bögrésen

Az ilyen esős, sötét napokba egy kis melegséget csempészni nem is olyan bonyolult. Süthetünk melengető kelt tésztákat, jöhet a forró csoki és a jó citromos tea.
+ Persze: a forralt bor, fahéjjal, szegfűszeggel, némi citrommal, naranccsal, vaníliával, borssal, egy hangos baráti társasággal, vagy egy jó könyvvel és egy meleg takaróval.

Még egyszerűbb dolgunk van, ha előre megfőzünk egy adag szirupot, majd ha rávisz minket a szükség, akkor csak kivesszük a hűtőből, és összeforraljuk a borral.
Senki nem fog egyébként megsértődni, ha egy csinos üvegben netalántán megajándékozzuk egy adag ilyen aromás finomsággal 🙂

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

– 4 bögre víz (1 liter)
– 2 narancs leve és héja
– 1 citrom héja
– 5 nagyobb rúd fahéj
– 20 szem szegfűszeg
– 10 szem szegfűbors
– 1 rúd vanília
– két és fél bögre cukor (40 dkg)

Hígítása:

– 7,5 dl bor
– egy-másfél bögre szirup (ízlés szerint)

Elkészítése:

1. A vizet 4-5 percig forraljuk a cukorral, majd hozzáadjuk a fűszereket, és további tíz percig forraljuk, de csak lassan.

2. Ezután hozzáadjuk a narancs levét, és a citrus héjakat, majd egy-két percig forraljuk, félrehúzzuk a tűzről, és lefedjük.

3. Miután kihűlt, leszűrjük, üvegekbe töltjük, és hűvös helyen tároljuk a következő felhasználásig! Az üvegekbe dísznek tehetünk a gyümölcsök héjából, a fahéjból, szegfűszegből, és természetesen a vaníliarúdból.

Jó borozgatást! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon és az Instagramon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

szeretettel ajánlom:

Kategóriák