Egyszerű kevert tészta, benne a dió és a csokoládé tökéletes harmóniában, puha piskótába ágyazva…
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂
Hozzávalók:
– 2 bögre fehér finomliszt (25 dkg)
– 1 bögre darált dió (10 dkg)
– 2 tojás
– 10 dkg szoba hőmérsékletű vagy enyhén felolvasztott vaj
– háromnegyed bögre kristálycukor (12 dkg)
– 1 kis tasak ét tortadara (5-7 dkg)
– 1 teáskanál szódabikarbóna
– 1 teáskanál sütőpor
– másfél bögre 2,8%-os tej (3,7 dl)
+ 1 tábla étcsokoládé a tetejére elkeverve egy kanál étolajjal
Elkészítése:
1. A tojást összekeverjük a cukorral, majd a vajjal, és végül az összes többi hozzávalóval együtt csomómentesre kavarjuk. Célszerű először csak egy bögre tejet, majd mikor már nagyjából egynemű, akkor a maradék fél bögrényit csak a legvégén hozzákeverni, akárcsak a palacsintánál. A sűrűbb tésztát ugyanis sokkal könnyebb csomómentesre keverni!
2. A tortadarát keverjük hozzá utoljára, és azt már csak kanállal vagy fakanállal, spatulával!
2. Sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe öntjük, és 190 fokra előmelegített sütőben, alul-felül sütés programon tűpróbáig sütjük, nagyjából 30-40 percig.
4. Ha kihűlt, akkor a felolvasztott, egy evőkanál étolajjal elkevert csokoládét, egy kanál segítségével a tetejére csorgatjuk. Hűvös helyen hagyjuk megkötni a csokit, majd forró vízbe mártott késsel felszeleteljük! Azért forró vízbe mártogatjuk a kést, mert úgy lehet a legszebben szeletelni, és még a csokoládé sem fog töredezni a tetején. Csak lassan, türelmesen és óvatosan bánjunk vele! 🙂
Jó étvágyat! 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala