Pofonegyszerű sajtos ropogós bögrésen

Négy hozzávaló, villámgyors megoldás a sütésre!

Egy nagyon finom kis falatka, ami amellett, hogy ropogós, párnaszerűre fújodik fel, és hajszálvékony rétegek vannak a belsejében, kívül roppan, belül omlik 🙂

Jelige: Sósat, sósat, jó ropogósat! 🙂

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók egy hatalmas adaghoz:

– 5 bögre fehér finomliszt (62 dkg)
– 2 kis dobozos tejföl (2*160 g)
– 30 dkg szobahőmérsékletű, puha vaj vagy margarin (vagy felesbe a kettő)
– 2 teáskanál só

+ 1 tojás a kenéshez
+ 20-25 dkg reszelt sajt

Elkészítése:

1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd hűtőben pihentetjük legalább két órát.
2. Hat gombócra szedjük, majd egyenként kinyújtjuk őket olyan nagyságúra, mint a tepsik, amikben sütni szeretnénk.
3. A tepsiket sütőpapírral béleljük, majd beletesszük a nyújtófa segytségével a tésztát. Hat gombóc, tehát hat tepsinyi tészt!
4. A tészták tetejét megkenjük felvert tojással, megszórjuksajttal, majd tetszőleges méretű téglalapokra szeljük derelyemetélő vagy pizzaszeletelő segítségével.
5. 190-200 fokon aranyszínűre sütjük őket. Mikor picit meghűltek, szépen szét tudjuk választani őket!

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

További receptek

Share This