Barion Pixel

Sajtos-túrós házi kréker bögrésen

A minap ismét sósat szerettem volna sütni, de ezúttal valami újat 🙂
Volt itthon túróm, sajtom, és elkezdtem keresgélni a neten, hátha találok valami finomat.
Hát sikerült, itt is az eredmény, ami eteti magát rendesen.
Ezek a sós, sajtos, túrós falatok, a tetejükön a fényes tojással és a megpirult napraforgómaggal zseniálisak, ezúton is köszönöm szépen a receptet!

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

– 2 és fél bögre fehér finomliszt (32 dkg)
– 25 dkg puha vaj
– 250 g tehéntúró
– másfél bögre (15 dkg) reszelt sajt
– 1 tojás
– 2 csapott teáskanál só

+ két tojás sárgája felverve a tetejére
+ fél bögre naparaforgómag

Elkészítése:

1. A tészta hozzávalóiból lágy tésztát gyúrunk, majd hűtőben pihentetjük két órát.

2. Ezután alaposan lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, olyan 2-3 milliméter vastagságúra, megkenjük felvert tojás sárgával, majd megszórjuk alaposan napraforgómaggal. Ezután pizzaszeletővel vagy nagyon éles késsel, tetszőleges méretű háromszögeket vágunk a tésztából, melyeket sütőpapírral bélelt vagy kizsírozott tespikre sorakoztatunk.

3. 200 fokon aranyszínűre sütjük őket!

Jó étvágyat! 🙂

Receptötlet itt…

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂

szeretettel ajánlom:

Kategóriák