A minap ismét sósat szerettem volna sütni, de ezúttal valami újat 🙂
Volt itthon túróm, sajtom, és elkezdtem keresgélni a neten, hátha találok valami finomat.
Hát sikerült, itt is az eredmény, ami eteti magát rendesen.
Ezek a sós, sajtos, túrós falatok, a tetejükön a fényes tojással és a megpirult napraforgómaggal zseniálisak, ezúton is köszönöm szépen a receptet!
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂
Hozzávalók:
– 2 és fél bögre fehér finomliszt (32 dkg)
– 25 dkg puha vaj
– 250 g tehéntúró
– másfél bögre (15 dkg) reszelt sajt
– 1 tojás
– 2 csapott teáskanál só
+ két tojás sárgája felverve a tetejére
+ fél bögre naparaforgómag
Elkészítése:
1. A tészta hozzávalóiból lágy tésztát gyúrunk, majd hűtőben pihentetjük két órát.
2. Ezután alaposan lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, olyan 2-3 milliméter vastagságúra, megkenjük felvert tojás sárgával, majd megszórjuk alaposan napraforgómaggal. Ezután pizzaszeletővel vagy nagyon éles késsel, tetszőleges méretű háromszögeket vágunk a tésztából, melyeket sütőpapírral bélelt vagy kizsírozott tespikre sorakoztatunk.
3. 200 fokon aranyszínűre sütjük őket!
Jó étvágyat! 🙂
Receptötlet itt…
Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂