Barion Pixel

Pihe-puha sütiszendvics bögrésen

Avagy Whoopie Pie, hogy a nemzetközi nevén említsük, mert nagy rajongótábornak örvend világszerte.
Alátámasztom a “süti próbája a család”- mondásom alapján, hogy nálunk is átütő volt a siker!
Puha, kakaós piskótakorongok között egy isteni, könnyed tejszínes vajkrém, ami nagyon is eteti magát…
A Whoopie, azt jelenti: Juhééé, és biztos, hogy mindenki úgy fog örülni, ahogyan a süti neve ígéri, tehát készítsétek el, mert ezt nem érdemes kihagyni! 🙂

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

A piskótához:

– 10 dkg vaj
– 1 tojás
– háromnegyed bögre cukor (12 dkg)
– negyed bögre holland kakaópor (kb. 4 dkg)
– 1 teáskanál sütőpor
– 1 csapott mokkáskanál szódabikarbóna
– 1 csipet só
– két bögre fehér finomliszt (25 dkg)
– fél bögre tej
– 1 evőkanál tejföl

A krémhez:

– 1 kis dobozos mascarpone (25 dkg)
– kétharmad bögre tejszín (másfél deciliter)
– negyed bögre porcukor (5 dkg)
– 1-2 teáskanál vanília kivonat

Elkészítése:

1. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd kikeverjük a tojással is, hozzáadjuk a lisztet, sütőport, kakaóport, szódabikarbónát, sót, tejet, tejfölt, és simára keverjük.

2. A masszát habzsákba töltjük, majd sütőpapírral bélelt tepsikre nagyjából 6-7 cm átmérőjű halmokat/korongokat nyomunk szellősen, mert szét fog terülni. Ha nincs habzsák, akkor nejlonzacskó sarkát vágjátok ki!

3. 180 fokra előmelegített sütőben, alul-felül sütés programon nagyjából 10-15 perc alatt készre sütjük őket.

4. A krémhez kikeverjük a mascarponet a porcukorral és vaníliával, majd a habbá vert tejszínt is hozzáforgatjuk.

5. Összeragasztjuk habzsák segítségével a már kihűlt piskótakorongokat kettesével, majd két órára hűtőbe tesszük őket, hogy a krém szilárduljon!

6. Porcukorral vékonyan meghintjük, és tálaljuk!

7. Hűtőben tároljuk!

Jó étvágyat!

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

szeretettel ajánlom:

Kategóriák