Barion Pixel

Szuperfinom csokis muffin bögrésen

  • facebook
  • Pinterest

Amerika kedvenceinek egyike a csokis muffin, pláne, ha jól van elkészítve! És, hogy mitől jó? Hát kakaós, jó csokis, szuperpuha, szaftos, és mikor beleharapsz, akkor lehunyod a szemed a gyönyörtől. És ez PONT ilyen!

Hozzávalók 12 darabhoz:

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!

  • 2 tojás
  • háromnegyed bögre tejföl
  • negyed bögre tej (kb. fél dl)
  • 2 teáskanál vanília kivonat
  • 2 bögre fehér finomliszt (25 dkg)
  • fél bögre holland kakaó por
  • 1 bögre barna cukor (16 dkg)
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 nagy csipet só
  • 10 dkg vaj
  • háromnegyed bögre csokicsepp vagy apróra kockázott csoki (étcsokis)

+ ha szeretnénk, szórhatunk a tetejére is csokicseppecskéket

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítjük 220 fokra, alul-felül sütésre.
  2. A tojást, a tejfölt, a vaníliát, a vajat, a tejet és a cukrot összekeverjük.
  3. Ezután jöhet hozzá a liszt, a sütőpor, a szódabikarbóna, a kakaópor és a só.
  4. Végül a csokicseppek. Ha nagyon híg lenne a tészta, akkor még pici liszt mehet bele, annyira, hogy ne folyjon a fagyiskanalazásnál, ha nagyon sűrű, akkor pedig még pici tej, mert a tejfölök nem egyforma minőségűek, így pici difi előfordulhat! 😊
  5. Mehetnek a kapszlikba, majd a sütőbe. Hogy extrán csokis legyen megszórhatjuk még a tetejét is csokival
  6. 10 percig sütjük ezen a hőfokon, majd visszavesszük 180 fokra a sütőt és további 10 percig sütjük, ezután tűpróbát végzünk. Elvileg ennyi idő alatt kész, ha nem, akkor még két-három további percig.
  7. Néhány percig hagyjuk hűlni, majd kivesszük őket a muffin sütő tepsiből és rácson hűtjük.

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂

  • facebook
  • Pinterest

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

További receptek

Pin It on Pinterest

Share This