Amerika szöszke brownie-ja egyszerűen imádni való, élmény beleharapni, nem hasonlít az állaga egyetlen sütihez sem, amit eddig ettem, nem tömény, nem morzsálódós, kissé karamellás, fehér csokival megbolondított igazán klassz kis édesség!
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂
Hozzávalók:
- kettő és negyed bögre fehér finomliszt (29 dkg)
- 1 csapott teáskanál szódabikarbóna
- 1 csapott evőkanál étkezési keményítő
- 15 dkg olvasztott vaj
- 1 bögre barna vagy nádcukor (16 dkg)
- fél bögre kristálycukor (8 dkg)
- 2 tojás
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 1 bögre fehér csokicsepp vagy apróra vágott fehércsokoládé (kb. 1 tábla)
Elkészítése:
- A vajat és a cukrokat mixerrel összekeverjük, majd hozzákeverjük a tojást és a vaníliát is. Nem szabad kihabosítani, csak egyneművé keverjük!
- Ezután hozzáadjuk a lisztet, a keményítőt és a szódabikarbónát, és ezeket is homogénné keverjük.
- Végül egy spatulával vagy fakanállal hozzáforgatjuk a csokit is.
- Egy 20*20-as brownie tepsit kibélelünk sütőpapírral vagy alaposan kivajazzuk, és belesimogatjuk a masszánkat. Kicsit nehéz mutatvány, de el lehet igazgatni 🙂 A tetejére is szórhatunk még egy kis csokit, hogy mutatósabb legyen.
- 180 fokra előmelegített sütőben, 35 perc alatt készre sütjük.
- Megvárjuk, hogy kihűljön, és szeleteljük.
Jó étvágyat! 🙂