Tökéletes dresszing ez a gyönyörű, rubinpiros eperszósz fagylaltokra, tortákra, sütikre, palacsintákra és milliomegy finomságra! És biztos, hogy felhelyezi a koronát a desszertekre, és elragadóvá varázsolja őket. Ha különlegessé akarunk tenni egy-egy sütit, hát ezzel megtehetjük!
Természetesen tőlem is fogtok kapni egy csokor ötletet mellé, hogy minek is áll jól…
Hozzávalók:
- 60 dkg eper, négyfelé vágva
- fél-háromnegyed bögre cukor (édesebb epernél elég a fél)
- 1 púposabb evőkanál keményítő
- fél-egy citrom leve (ki mennyire szereti savanykásan)
- szűk fél bögre víz
Elkészítése:
- Az epret, a citromlevet és a cukrot összekeverjük, majd fél órát állni hagyjuk.
- Ezután 5-10 percig forraljuk, közepes hőfokon. Fortyogjon, ne csak gyöngyözzön, meg kell puhulnia az epernek. Közben a keményítőt elkeverjük a fél bögre vízben, majd kisebb adagokban hozzáadjuk az eperszószhoz. Közben kevergessük habverővel vagy fakanállal, és addig főzzük, míg szépen, be nem sűrűsödik, ez mindössze néhány perc, nem kell túlfőzni, a végleges sűrűségét akkor fogja elérni, mikor kihűl.
- Végül összeturmixoljuk. Ezt is késes aprítóval lehet, én úgy csináltam. 😊
- Hagyjuk kihűlni, majd ízlés szerint tálaljuk pohárkrémekhez, desszertek tetejére, sajttortára. Én is folyamatosan hozom majd hozzá a recepteket, mert vannak vele terveim, annyira fincsi!
- Javaslom, hogy ne ilyen csinos üvegcsébe tegyétek, mint én, mert nehezen jön ki belőle, mikor a hűtőbe kerül. Olyan edényt válasszatok, ahol a tálalásnál kanállal is hozzáfértek ehhez a szép piros csodához.
- Egy-két hétig eláll a hűtőben.