Egy igazi piskótaszerű, pufi, imádnivaló amerikai palacsintatorony, elvarázsol kicsiket és nagyokat!
Ezt a receptemet, 100 másik mellett megtalálod a legújabb könyvemben is, amit ITT meg is rendelhetsz!
Hozzávalók:
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!
- két és fél bögre fehér finomliszt (32,5 dkg)
- 4 teáskanál sütőpor (vagy még jobb újabban: 3 teáskanál sütőpor + 1 teáskanál szódabikarbóna)
- negyed bögre kristálycukor (4 dkg)
- 4 tojás
- másfél bögre tej (3,7 dl)
- 5 dkg vaj felolvasztva
Elkészítése:
- A vajat olvasszuk fel és tegyük félre hűlni.
- Keverjük össze a száraz hozzávalókat.
- A tojások fehérjét és sárgáját válasszuk szét.
- A tojások fehérjét egy külön tálban verjük kemény habbá.
- A lisztes keverékhez adjuk hozzá a tojások sárgáját, majd a tejet kisebb adagokban és a végén a vajat is. Keverjük csomómentesre.
- Végül óvatosan forgassuk hozzá a tojásfehérjés keveréket a tésztához.
- Egy serpenyőt kenjünk ki olajjal, majd hevítsük fel. A forró serpenyőbe kb. két evőkanálnyi vagy kisebb merőkanálnyi tésztát mérjünk, amit a kanál lapjával igazgassunk nagyjából kör alakúra. Amikor a tésztán buborékok jelennek meg, fordítsuk meg őket egy lapát segítségével. Az én gázomon 14 fokozat van, kb. a 12-es vált be, tehát majdnem maximumon érdemes sütni. Hamar meg lehet fordítani, és nem folyik meg.
- A másik felüket is süssük szép aranyszínűre, majd rácsra szedjük őket.
Tálalhatjátok csokoládészósszal, eperszósszal vagy akár karamellaszósszal!
Csokiszósz recept ITT: https://rupanerkonyha.hu/2021/05/28/csokoladeszosz/
Eperszósz ITT: https://rupanerkonyha.hu/2021/05/28/eperszosz/
Karamellaszósz ITT: https://rupanerkonyha.hu/2019/04/24/hazi-tejkaramella-egyetlen-hozzavalobol/