Így készül:
A mini morzsasüti
Ha egy nagyon gyors, mégis lenyűgöző desszerttel szeretnéd elkápráztatni a családot vagy a vendégeket, ez egy tökéletes választás. Össze lehet előre készíteni, és míg megeszitek a főételt vagy lefőzitek a kávét, elfortyog magában a sütőben, és máris tálalhatjátok! Nem lesz panasz! Bármilyen gyümölccsel mennyei lesz a végeredmény, készülhet cseresznyével, meggyel, málnával, szederrel, almával vagy barackkal, körtével…
Itt videón is megtekinthetitek az elkészítését:
Hozzávalók:
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!
Hozzávalók, 6 kisebb szufléformányi adaghoz:
- kb. 70 dkg eper vagy egyéb gyümölcs mosva, negyedelve
- 1 csapott evőkanál keményítő
- fél bögre kristálycukor (8 dkg)
- 1 csipet sütőpor
- 1 bögre fehér finomliszt (13 dkg)
- 10 dkg vaj
- negyed bögre kristálycukor (4 dkg)
Elkészítése:
1. Lépés
Az epreket megmossuk, és negyedekre vágjuk!
1. Lépés
Az epret megszórjuk az étkezési keményítővel és a fél bögre kristálycukorral. Összekeverjük, majd félretesszük, míg elkészítjük a morzsát.
3. Lépés
A felkockázott hideg vajat, a liszttel, a csipet sütőporral és a negyed bögre cukorral elmorzsoljuk. Csak elmorzsoljuk, nem tésztává gyúrjuk, csak morzsát készítünk!
4. Lépés
Kisebb hőálló tálkákba osztjuk az epret úgy, hogy színűltig legyenek, hiszen azt szeretnénk, hogy kibugyogjanak a formából, és ilyen mutatósan tudjuk őket tálalni!
4. Lépés
A tetejüket megszórjuk a morzsával úgy, hogy mindegyikre nagyjából ugyanannyi morzsa jusson.
5. Lépés
Ezután egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a kis crumble-jeinket, és 180 fokra előmelegített sütőben, alul-felül sütés programon.
5. Lépés
6. Lépés
Forrón tálaljuk, fagyival, tejszínhabbal vagy csak úgy!
Jó étvágyat!
Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂