Sütés nélküli, szuperkrémes sajttorta

Mennyeien krémes, ami a sűrített tej szuperhozzávalónak köszönhetően egy egészen különleges karaktert ad a tortánknak, mellé egy szuperegyszerű és gyors süti, amit tuti imádni fogtok!

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!

Hozzávalók egy 23-24 cm-es tortához:

A kekszes réteghez:

  • másfél csomag Zabfalat (kb. 300 g)
  • 10 dkg olvasztott vaj

A joghurtos réteghez:

  • 2 tubus sűrített tej (2*175 g)
  • 3 doboz Philadelphia krémsajt (600 g) vagy egyéb krémsajt
  • 1 kis doboz habtejszín (2 dl)
  • fél bögre cukor
  • 1 citrom leve
  • 1-2 teáskanál vanília kivonat

Elkészítése:

  1. A kekszet késes aprítóval összetörjük, majd összekeverjük az olvasztott vajjal, és egy sütőpapírral bélelt, 23-24 cm átmérőjű tortaformába simítjuk egyenletesen.
  2. Ezután keverjük össze alaposan a krémsajtot, a sűrített tejet, a cukrot, a citromot és a vaníliát. Majd a habbá vert tejszínt és forgassuk a krémhez.
  3. Ezután öntsük a tortaformánkba, majd tegyük hűtőbe legalább 6-8 órára vagy egy egész éjszakára. A sütőformát fedjük le fóliával vagy tetővel, hogy ne vegyen át egyéb ízeket a hűtőből!
  4. Másnap egy éles kés segítségével, határozott mozdulatokkal válasszuk el a tortát, a tortakarika peremétől, majd csatoljuk ki a gyűrűt. Friss gyümölcsökkel vagy gyümölcsöntettel tálaljuk!

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

További receptek

Share This