Hát, az egyik kedvencem a töpörtyűs tojáskrém, külön-külön is szeretem mindkettőt: a töpörtyűkrémet is és a tojáskrémet is. Na de együtt: mesterpáros!
Zseniálisan finom egy bögre forró teával. Igazi, házias íze van, laktató és eteti magát.
Hozzávalók:
- 4-5 főtt tojás
- 1 nagyobb lilahagyma
- 20 dkg töpörtyű
- 3 evőkanál tejföl
- 1-2 teáskanál mustár
- fél-egy teáskanál só
- egy csipet bors
Elkészítése:
- A meghámozott főtt tojást lereszeljük, a lilahagymát apróra kockázzuk, ezeket félretesszük.
- A többi hozzávalót pedig egy blenderbe öntjük, és gyönyörű homogénné turmixoljuk. Nem kell megijedni, ha nagyon hígnak tűnik a töpörtyű, mert a hűtőben szépen vissza fog dermedni. Kóstoljuk, és ha szükséges, akkor sózzuk, borsozzuk, mustározzuk.
- Ha nincs blenderünk, akkor daráljuk le a töpörtyűt.
- Keverjük össze egy tálban a krémes töpörtyűnket a reszelt tojással és a lilahagymával. Tegyük fél órára hűtőbe, hogy szépen megszilárdulhasson, majd ropogós pirítóson, forró teával kínáljuk.