Barion Pixel

Karácsonyi fűszerolaj

Használjátok ezt az olajat minden olyan süteménybe, amibe olajat kell használni, kuglófba, kevert sütibe, Brownie-ba,
muffi nba, olajos piskótába, karácsonyi salátába, bármibe, amit szeretnétek picit ünnepibbé varázsolni.
Jó tanács: Ne használjatok olívaolajat, mert keserű lesz!

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

  • 1 bögre étolaj (2,5 dl)
  • 1 púpos evőkanál kandírozott narancskocka vagy fél narancs
  • szeletelve
  • 1 púpos evőkanál kandírozott citromkocka vagy fél citrom szeletelve
  • 2 rúd fahéj
  • 1 teáskanál szegfűszeg
  • fél teáskanál szegfűbors
  • negyed bögre méz

Elkészítése:

  1. Egy kisebb befőttesüvegbe beletesszük két rétegbe a citromot és a narancsot, rászórjuk a szegfűszeget, beletesszük a fahéjrudakat, majd felöntjük az olajjal és a mézzel.
  2. Egy-két hétre félretesszük. Mehet a konyaszekrénybe, konyhapultra, spájzba, hűtőszekrénybe, vagy ahová szeretnétek.
  3. Két hét múlva csodálatos illata és íze lesz, innentől már felhasználható, de tovább is érlelhetitek, csak annál fi nomabb lesz!
  4. Felhasználás előtt csinosabb üvegbe vagy olajtartóba öntjük őket.

És, hogy igazán szép és ünnepi legyen minden, kattintsatok IDE, ahol megtaláljátok a cuki kis címkéket és a nyomtatható, ajándékozható receptet is: https://rupanerkonyha.hu/karacsonyi-fuszerolaj-cimkek/

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

Kategóriák