Barion Pixel

Leveles túrós farmersüti bögrésen

Már régóta szemezek ezzel a leveles kis csodával, mennyei vajas-túrós-leveles, cukros kis falatok, az aljukon valódi karamellizálódott cukorral. Különleges formájával és ízével ejt rabul mindenkit!

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!

Hozzávalók:

  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg tehéntúró
  • 2 és egyharmad bögre finomliszt (29 dkg)
  • 2 tojás sárgája
  • 2 evőkanál jó hideg víz (hűtött)

A hempergetéshez:

  • háromnegyed bögre kristálycukor (12 dkg)

Elkészítése:

  1. A vajat lereszeljük, majd hozzáadjuk a túrót, valamint a lisztet.
  2. Az egészet szépen összemorzsoljuk, majd összegyúrjuk a tojások sárgájával és a vízzel.
  3. Fóliába csomagoljuk és egy órát pihentetjük hűtőben.
  4. Ezután alaposan liszetezett felületen jó vékonyra kinyújtjuk, közben a tetejét is lisztezzük, ha ragadna.
  5. Szaggasunk belőle köröket,körülbelül 7-8 cm átmérőjűeket. Nálam a fehérboros pohár volt a tökéletes alany.
  6. Ezután a korongok mindkét felét hempergessük a cukorba, majd hajtsuk kétszer félbe, és helyezzük őket sütőpapírral bélelt tepsire.
  7. 190 fokon alul-felül sütés programon süssük őket szép aranybarnára, 20-25 perc alatt. Hagyjuk kihűlni őket, akkor lesznek szép levelesek!

Jó étvágyat!

szeretettel ajánlom:

Kategóriák