Barion Pixel

Zserbó golyó bögrésen

Ezek a kis golyók tökéletes alternatívák arra, hogy kielégítsük a zserbó utáni vágyunkat, ha a vágyaink közt nem szerepel azt megsütni! Nagyon helyes kis desszertek ezek, egyszerűen készülnek, mégis minden bennük van, ami hozza nekünk a zserbó ízélményt!

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 😊

Hozzávalók a golyóhoz:

  • darált keksz (12,5 dkg)
  • 2 bögre darált dió (15 dkg)
  • háromnegyed bögre sárgabaracklekvár (170-180 g)

Hozzávalók a bevonáshoz:

  • 1 tábla étcsokoládé
  • 1 teáskanál étolaj

+ a tetejére kevés tört és darált dió

Elkészítése:

  1. A darált kekszet, a diót és a baracklekvárt összegyúrjuk, majd egyforma golyókat formázunk belőlük. Nagyjából 25 grammosokat.
  2. A golyókat lefedve betesszük a hűtőbe, hogy lehűljenek.
  3. A lehűlt golyókat mártóvilla segítségével, egyesével belemártjuk az előzőleg gőz fölött vagy mikróban felolvasztott, étolajjal elkevert csokoládénkba, sütő papírra helyezzük őket, majd a tetejüket megszórjuk felváltva darált, illetve apróra tört dióval. A csokoládéval gyorsan dolgozzunk, hogy ne hűljön vissza, és még folyékony legyen a csoki, mikor megszórjuk a dióval. Érdemes hármasával szórni őket, a mártás után közvetlenül!
  4. Hagyjuk a csokoládét megdermedni!
  5. Hűvös helyen tároljuk!

Jó étvágyat!

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

További begolyózott sütireceptjeim:

Raffaello golyó

Kókuszgolyó

Diógolyó

Fasirtgolyó

Sajtgolyó

szeretettel ajánlom:

Kategóriák