Barion Pixel

Zserbó pohárkrém bögrésen

A zserbó pohárkrém egy nagyon látványos desszert, nem mellékesen elég addiktív finomság. Mert ahogyan a süteménynek is, úgy jelen édesség esetében is nagyon jól áll egymásnak a dió, a rumos csokoládé és a selymes baracklekvár.

Elkészíteni pedig pofonegyszerű, két megoldást is mutatok rá a receptben, próbáljátok ki!

Az egyik lehetőség az-az, hogy ha zserbót süttök, akkor a levágott széleket használjátok fel, a másik, hogy híján a süticsücsköknek diót fogunk pirítani, majd keksszel összedarálni!

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 😊

Hozzávalók:

  • 1 tábla étcsokoládé (10 dkg)
  • fél bögre tej (1,25 dl)
  • 1 csapott evőkanál étkezési keményítő
  • 1 csipet só
  • 2-3 teáskanál rumaroma
  • 5-6 szelet zserbóvég vagy 5 dkg pirított, apróra vágott dió és 5dkg vajas keksz
  • 3-4 kanál baracklekvár

Elkészítése:

  1. A zserbóvégeket késes aprítóban kicsit megpörgetjük, megdaráljuk, vagy egyszerűen nagyobb darabokra törjük villával!
  2. Ha nincs zserbóvégünk, akkor a diót megpirítjuk és nagyobb darabokra vágjuk, a kekszet pedig ledaráljuk, lereszeljük vagy összetörjük kisebb darabokra, ami szimpatikusabb!
  3. Két desszertes pohár aljába teszünk egy réteget a darált zserbóvégből, vagy: egy réteget a kekszből, majd egy réteget a dióból.
  4. Egy lábasban keverjük el a sót, a tejet és a keményítőt habverővel, majd kezdjük el takaréklángon addig melegíteni, folyamatos kevergetés mellett, míg el nem kezd besűrűsödni. Ekkor adjuk hozzá a darabokra tört csokoládét és a rum aromát, amivel főzzük egyneművé. Ez nagyon gyorsan megvan, ahogy elolvadt a csoki, gyakorlatilag meg is vagyunk.
  5. Ekkor kanalazzunk egy két evőkanálnyit a poharakba, csorgassunk rá baracklekvárt, majd folytassuk a rétegezést: jöhet a morzsalék, ismét csoki, ismét lekvár. A tetejére szórjunk egy kevés morzsalékot, és díszítsük ízlés szerint!

Jó étvágyat! 😊

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

zserbó pohárkrém

További diós receptjeim:

Fűszeres almás-diós kevert

Diós kosárka

Omlós linzer diós tésztával

Pihe-puha diós sütemény

szeretettel ajánlom:

Kategóriák