Nagyon finom, egyszerűen tökéletes saláta, általában nagyon ritka, ha nincs, aki, ha tíz féle saláta is kerül az asztalra, ne szedne ebből legalább kétszer. A húsok egyik legjobb kísérője, laktató, ízletes köret!
Nálunk a krumplisaláta a lehető legegyszerűbben készül, nem szoktam ecetben fürdetni sem a hagymát, sem a krumplit, tehát ez nem az ecetes változata, itt egyszerűen frissen beleteszünk mindent a salátába. Nálunk ez „így” a hagyományos!
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!
Hozzávalók a mártáshoz:
- 1 szűk bögre majonéz
- 1 púpozott bögre tejföl (kb. 280 g)
- 1 mokkáskanál só
- fél mokkáskanál bors
- negyed citrom leve
- fél evőkanál mustár
Hozzávalók az alaphoz:
- 1 kg burgonya
- 1-2 fej lilahagyma
+ egy-két teáskanál só a főzővízbe
Elkészítése:
- A krumplit legalább néhány órával előre, de akár előző nap, megfőzzük, leszűrjük, majd hagyjuk kihűlni. később letakarjuk egy fedővel, hogy ne száradjon ki.
- A krumplit meghámozzuk, felkarikázzuk, a hagymát szintúgy megpucoljuk, majd jó vékony szeletekre vágjuk.
- A mártást, a krumplit és a hagymát egy tálban alaposan összekeverjük, majd legalább egy-két órára a hűtőbe tesszük, hogy összeérhessenek az ízek.
Jó salátázást!
Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
További saláta receptjeim:
Virslis lencsesaláta lilahagymával