Barion Pixel
mogyorós pohárkrém
  • facebook
  • Pinterest

Ez egy végtelenül egyszerű, habkönnyű desszert, és valami eszméletlenül finom. Néhány perc összedobni, és az alapanyagok a garanciánk arra, hogy a végeredmény bizony ütős lesz. Mert hát belekeverjük a Nutellát a Mascarpone-ba, adunk hozzá őrölt mogyorót, és egy jó adag tejszínhabba forgatjuk. Hát mit ne mondjak? Nem kell semmit. Na jó talán mégis: a tetején még egy adag hab, plusz csorgatott étcsoki, plusz durvára vágott, pörkölt mogyoró!

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 😊

Hozzávalók:

  • fél bögre Nutella (125 g)
  • fél bögre Mascarpone (125 g)
  • háromnegyed bögre habtejszín, nálam cukrozott növényi cukrászhab (2 dl)

+ kevés olvasztott csoki a tetejére és egy kevés durvára vágott mogyoró vagy amit szeretnétek

Ha nem cukrozott tejszínt használtok, akkor egy-két kanál porcukrot is keverjetek a krémbe!

Elkészítése:

  1. A Nutellát elkeverjük a Mascarpone-val.
  2. A habot felverjük, majd félreteszünk belőle 4-5 púpos evőkanálnyit a tálaláshoz.
  3. A többihez hozzáforgatjuk a Nutella-s keverékünket.
  4. Poharakba osztjuk, majd teszünk rá tejszínhabot, és ha szeretnénk, akkor olvasztott csokoládét csorgatunk a tetejére, és megszórjuk durvára vágott pörkölt mogyoróval, vagy amivel szeretnénk.
  5. Rögtön tálalhatjuk vagy hűtőbe tesszük tálalásig!

Jó étvágyat! 😊

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

mogyorós pohárkrém
  • facebook
  • Pinterest

További mogyorós receptjeim:

Mini mogyorós kiflik

Házi mogyorókrém

Mogyorós-grillázsos linzersarkak

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

További receptek

Pin It on Pinterest

Share This