A bólé telis-tele van finomabbnál-finomabb gyümölcsökkel, amiket rendesen átjár a konyak, a bor és a pezsgő. Nagyon jól állnak neki ezek az arányok, a végeredmény bizony itatja magát. Készítsétek el ünnepekre, partikra, általánosságban elmondható, hogy szívesen gyülekeznek a vendégek egy ilyen szép, gyümölcsökkel megrakott tál körül.
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂
Hozzávalók:
- 2 bögre édes/félédes fehérbor (5 dl)
- 2 bögre édes/félédes vörösbor (5 dl)
- 1 üveg édes pezsgő (0,75 dl)
- 1 bögre konyak (2,5 dl)
- 1 üveg magozott meggybefőtt
- háromnegyed bögre kristálycukor (12 dkg)
- 1 konzerv ananász
- 1 konzerv őszibarackbefőtt
- 1 narancs
- 1-2 alma
Elkészítése:
- A narancsot meghámozzuk, felkockázzuk, majd az összedarabolt almával, ananásszal és őszibarackkal, a magozott meggyel együtt egy bóléstálba öntjük. Én a meggynek a levét is hozzáöntöttem, illetve az ananász és a barack levének egy részét is.
- Ezután megcukrozzuk, felöntjük a konyakkal, összekeverjük, és hagyjuk egy fél órácskát állni, hogy a gyümölcsök kellőképpen átitatódjanak a bólénk lelkével (ami ugye nem a cukor!!! 😊 )
- Ha ezzel megvagyunk, akkor öntsük fel a művünket a behűtött borokkal és a pezsgővel, majd tálaljuk!
- Ne felejtsetek el a poharak és a merőkanál mellé kiskanalakat is kitenni, hogy legyen mivel szemezgetni a gyümölcsöt.
Egészségetekre!
Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
További mámorító receptjeim: