Egy igazi, a pudingtól selymes és vaníliás, csupa-meggy finomság, amit a fahéj egészít ki, hogy megfeleljen egy jó meggyleves minden kívánalmának.
Készítsétek el, villámgyors, és mennyei!
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂
Hozzávalók:
- 1 üveg meggybefőtt (500 g-os) vagy 500 g fagyasztott meggy
- egyharmad-fél bögre kristálycukor (5-8 dkg)
- 2 bögre tej (5 dl)
- fél teáskanálnyi fahéj
- 1 csomag vaníliás cukor (10-12 g)
- fél csomag vaníliás pudingpor (20 g)
Elkészítése:
- Egy kisebb lábosba beleöntjük a meggy befőttünket a levével együtt. Ha fagyasztott meggyel dolgozunk, akkor adjunk hozzá egy bögre vizet. Kezdjük el melegíteni, közben adjuk hozzá a fahéjat, a cukrot és a vaníliás cukrot. Forraljuk össze! Ha fagasztott meggyet használunk, akkor addig főzzük, míg a meggy meg nem puhul egy picit, éppen csak annyira, amennyire szeretnénk!
- Közben a pudingport keverjük csomómentesre egy fél bögre tejben, majd öntsük fel a maradék tejjel.
- Ezt a pudingos tejet öntsük rá a levesünkre, majd folyamatos kevergetés mellett sűrítsük be vele. Ha túl sűrűnek találjátok vízzel vagy tejjel hígítsátok picit.
- Forrón, melegen, hidegen, mindenhogyan finom!
Jó étvágyat! 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
További gyümölcsleves receptjeim:
Erdei gyümölcsleves túrógombóccal