Barion Pixel

Habkönnyű mini lángosok bögrésen

habkönnyű mini lángos

Mivel nálunk mindenki a puha lángost szereti a legjobban, így utána olvasgattam, hogy mit lehetne tenni az ügyünk érdekében. Végül meglett a megoldás, és bizony az egy tojás és a csipet szódabikarbóna megtette a magáét, és olyan felhő puha lángoskákat tudtam a lányok elé tenni, mint még soha. És tudom, a lángos kenyértésztából van, de ez most itt nem! 🙂

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

  • 4 és egyharmad bögre fehér finomliszt (55 dkg)
  • háromnegyed bögre langyos tej (kb. 2 dl)
  • 3 dkg friss élesztő 
  • egy mokkáskanál kristálycukor
  • 1 kis dobozos natúr joghurt (125 g)
  • 1 teáskanál só
  • 1 tojás
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 2 evőkanál étolaj

Elkészítése:

  1. A tejet meglangyosítjuk, belekeverünk egy mokkáskanál cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, majd hagyjuk felfutni.
  2. A lisztet elkeverjük a sóval és a szódabikarbónával, majd hozzáadjuk a natúr joghurtot, a tojást és a felfutott élesztőt, majd elkezdjük dagasztani. A dagasztási folyamat vége felé még hozzáadjuk az étolajat is. Alaposan dagasszuk ki a tésztát, lágy legyen, de ne ragacsos! Ha nagyon ragadna, akkor pici adagokban adagoljunk hozzá a lisztet, de csak óvatosan, szinte csak teáskanalanként. Nem rugalmas, hanem puha tésztára lesz szükségünk. Éppen ezért érvényes az is, hogy ha túl rugalmas a tésztánk, akkor pedig langyos tejet adjunk hozzá, nagyon óvatosan, pici adagokban.
  3. Ezután takarjuk le vagy tegyük kelesztőtálba, és hagyjuk nagyjából a másfél-kétszeresére kelni.
  4. Ezután osszuk szét 32 egyenlő részre a tésztát, majd formázzuk őket nagyjából gömb formára. Takarjuk le ismét, a legjobb, ha nejlonnal, majd hagyjuk őket szépen megkelni, nagyjából 15 perc alatt.
  5. Húzzuk szét őket lángos formájúra, és takarjuk őket vissza. A 32 úgy jön ki a legegyszerűbben, hogy négybe osztjuk a tésztát, majd mindegyiket ismét négybe, majd a kapott 16-ot félbe vagdossuk! 🙂
  6. Forrósítsunk fel olajat, majd süssük mindkét oldalukat szép aranyszínűre!
  7. Papírtörlőre szedjük őket, és mindkét felüket csepegtessük le alaposan!
  8. Tálaljuk sóval, fokhagymával vagy tejföllel és reszelt sajttal!

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

A recept alapötletét ITT találtam, köszönöm szépen!

habkönnyű mini lángos

További lángos receptjeim:

Krumplis lángos

Hűtős, kefíres lángos

Expressz lángos

szeretettel ajánlom:

Kategóriák