Ismét egy családi kedvencünk, a gulyásleves, ami nemzeti kedvenc is szerintem. Laktató, magyaros, kiadós leves, aminek a tetejére a legjobb egy finom kelt tészta!
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂
Hozzávalók:
- fél kg sertéslapocka
- 1 fej vöröshagyma
- 1 fakanál sertészsír
- fél kg krumpli
- 2 közepes sárgarépa
- 1 közepes fehérrépa
- 1 kis konzervnyi sűrített paradicsom
- másfél teáskanál só
- 1-2 teáskanál vegeta
- 1 evőkanál édes, őrölt fűszerpaprika
- 8 bögre víz (2 liter)
Elkészítése:
- Az apróra vágott hagymát a forró zsíron megpirítjuk, majd rátesszük az őrölt paprikát és felengedjük vízzel.
- Hozzáadjuk a sót, valamint a felkockázott lapockát, és kb. 40 perc alatt, fedő alatt, közepes hőfokon forralva, félpuhára főzzük a húst.
- Ezután hozzáadjuk a felkarikázott répákat, és ezzel is főzzük nagyjából 15 percet, majd a felkockázott krumplit, a sűrített paradicsomot és a vegetát is hozzáadjuk. Közben kóstoljuk, sózzuk, fűszerezzük az ízlésünknek megfelelően.
- Ha a krumpli megpuhult, akkor készen is van!
Jó étvágyat! 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
Kedvenc kelttésztáim, második fogásnak a gulyásleves után:
Sváb szalonnás lepény, krive kucha
És a kakukktojás, ami ugyan nem kelt tészta, de hagyományos gulyásleves utáni második fogás: