Egyszerű kevert tészta, mégis nagyon laza és könnyed, piskótaszerű. Csodafinom, nem túl édes, tejmentes, ráadásul napokkal később is pihe-puha! Ki tudna neki ellenállni?!
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂
Hozzávalók:
- 40 dkg zsenge cukkini lereszelve, mag nélkül! (40 dkg)
- két és háromnegyed bögre fehér finomliszt (37 dkg)
- 3 tojás
- 1 és negyed bögre porcukor (25 dkg)
- háromnegyed bögre étolaj (2 dl)
- 1 csomag sütőpor (10 g)
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- 1-2 teáskanál vanília kivonat (vagy két tasak vaníliás cukor, esetleg fél rúd vanília kikapart magjai)
Elkészítése:
- A sütőt kapcsoljuk be, 200 fokra, alul-felül sütés programra, és hagyjuk melegedni, míg a tésztát elkészítjük.
- A cukkinit meghámozzuk, majd lereszeljük.
- A tojásokat a cukorral habosra keverjük, ezután az összes többi hozzávalót hozzáadjuk, és homogénné keverjük. A cukkini legyen az utolsó, amit hozzákeverünk!
- Sütőpapírral bélelt kb. 28*40-es, nagyobb méretű tepsibe tesszük, és mehet a sütőbe.
- 10 perc elteltével a hőfokot vegyük vissza 150-160 fokra és süssük további negyven percig. Hagyjuk legalább langyosra hűlni!
- Ízlés szerint porcukorral megszórva vagy csokoládéval bevonva szeleteljük és tálaljuk.
Jó étvágyat! 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
További cukkinis receptjeim: