Barion Pixel

Pihe-puha cukkinis süti bögrésen

Pihe-puha cukkinis süti bögrésen

Egyszerű kevert tészta, mégis nagyon laza és könnyed, piskótaszerű. Csodafinom, nem túl édes, tejmentes, ráadásul napokkal később is pihe-puha! Ki tudna neki ellenállni?!

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

  • 40 dkg zsenge cukkini lereszelve, mag nélkül! (40 dkg)
  • két és háromnegyed bögre fehér finomliszt (37 dkg)
  • 3 tojás
  • 1 és negyed bögre porcukor (25 dkg)
  • háromnegyed bögre étolaj (2 dl)
  • 1 csomag sütőpor (10 g)
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 1-2 teáskanál vanília kivonat (vagy két tasak vaníliás cukor, esetleg fél rúd vanília kikapart magjai)

Elkészítése:

  1. A sütőt kapcsoljuk be, 200 fokra, alul-felül sütés programra, és hagyjuk melegedni, míg a tésztát elkészítjük.
  2. A cukkinit meghámozzuk, majd lereszeljük.
  3. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, ezután az összes többi hozzávalót hozzáadjuk, és homogénné keverjük. A cukkini legyen az utolsó, amit hozzákeverünk!
  4. Sütőpapírral bélelt kb. 28*40-es, nagyobb méretű tepsibe tesszük, és mehet a sütőbe.
  5. 10 perc elteltével a hőfokot vegyük vissza 150-160 fokra és süssük további negyven percig. Hagyjuk legalább langyosra hűlni!
  6. Ízlés szerint porcukorral megszórva vagy csokoládéval bevonva szeleteljük és tálaljuk.

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

További cukkinis receptjeim:

Cukkinis csirkés spagetti

Cukkinis kakaós süti

Pihe-puha cukkinis süti bögrésen

szeretettel ajánlom:

Kategóriák