Barion Pixel

Zöldbab főzelék fasírttal, ahogy Anyukám csinálja

Zöldbab főzelék fasírttal

Egy óriási kedvencem, a finom tejfölös, vajpuha zöldbabfőzelék a finom házias fasírttal! Ezt Anyukám készítette, és persze recept is jár hozzá! 

3,5 l kelesztő

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók a főzelékhez:

  • 1 üveg zöldbab
  • 3 evőkanál fehér finomliszt
  • 1 fakanálnyi zsír
  • 3 nagy gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál őrölt paprika
  • 2 bögre víz (5 dl)
  • 1 kis pohár tejföl (175 g)

A fasírthoz:

  • 500 g sertés lapocka darálva
  • 3 szelet kenyér belseje tejbe vagy vízbe áztatva
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál bors
  • 1 csapott  evőkanál őrölt paprika
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1-2 evőkanál zsemlemorzsa

    + panírmorzsa a hempergetéshez
    + olaj a sütéshez

Elkészítése:

  1. A zsírt felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet és aranybarnára pirítjuk. 
  2. Ezután beletesszük a fokhagymanyomóval összezúzott fokhagymát, valamint a pirospaprikát, beleborítjuk a zöldbabot a vizet és a sót, majd összekeverjük.
  3. 15 percig közepes hőfokon főzzük, közben kevergetjük, ha puha a zöldbab, félrehúzzuk, és belekeverjük a tejfölt
  4. Amíg a főzelék fő, elkészítjük a fasírtot is.
  5. A darált húshoz hozzáadjuk a tojást, a fűszereket és az alaposan kinyomkodott kenyeret.
  6. Alaposan összegyúrjuk, és az 1-2 evőkanál zsemlemorzsát beledolgozzuk, így nem lesz olyan ragadós.
  7. Gombócokat formázunk, amiket panírmorzsába hempergetünk, majd kissé ellapítva forró olajban, közepes hőfokon megsütjük őket.

Jó étvágyat hozzá!

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

További főzelék receptjeim:

Tökfőzelék csirkepörkölttel

Zsenge idényfőzelék kukoricabundás virslivel

Házias kelkáposztafőzelék

Spenót virslis tojáslepénnyel

Zöldbab főzelék fasírttal

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

További receptek