Barion Pixel

Erdei gyümölcsös jégkrém bögrésen

Erdei gyümölcsös jégkrém

A minap a megmaradt erdei gyümölcslevesből jégkrém is készült, amit azóta már vissza is tapsoltak itthon. Próbáljátok ki, mennyei finomság!

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!

Hozzávalók egy nagyobb adaghoz, felezzétek nyugodtan:

  • 30 dkg fagyasztott erdei gyümölcs
  • fél bögre görög joghurt (1,25 dl)
  • fél bögre habtejszín (1,25 dl)
  • negyed bögre porcukor (5 dkg)
  • egy bögre tej (2,5 dl)

Elkészítése:

  1. A gyümölcs egyharmadát félretesszük, ha szeretnénk bele egész gyümölcssöket is tenni a végén.
  2. A többit ( vagy az összeset, ha nem szeretnénk bele egész gyümölcsöt ) egy blenderbe dobáljuk. Ha nem blendert, hanem botmixert használunk, akkor egy kisebb tálba, ami körülbelül másfél-két literes.
  3. A gyümölcsre mehet a joghurt és a cukor.
  4. Az egészet szépen összeturmixoljuk, majd hozzákeverjük a tejet is.
  5. Utolsóként a habtejszínt turmixoljuk hozzá, és csak nagyon rövid ideig, néhány másodpercig, hogy nehogy habbá verődjön, hiszen levest szeretnénk nem habot, de egy pici habosság viszont emel a jégkrémünkön, nem is keveset. Tehát nem túlkeverni, de a tejszín az kell! Egy szűrőn szűrjétek át, hogy az apró magocskáktól megszabadítsátok!
  6. Ezután öntsétek őket tetszőleges szilikon vagy műanyag jégkrém formákba, fagyasszátok be őket, és fogyasszátok! Tehettek bele egész gyümölcsszemeket is, nálunk mondjuk azt mondták a gyerkőcök, hogy jobb, amikor nincsenek benne egész gyümölcsszemek, de ez már persze ízlés dolga!

Jó hűsölést!

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

További hűsítő gyümölcsös receptjeim:

Erdei gyümölcsleves túrógombóccal

Jéghideg fűszeres gyümölcsbor

Görög gyümölcsleves

Erdei gyümölcsös jégkrém

szeretettel ajánlom:

Kategóriák