Imádom ezt a desszertet, zseniális, mind az elkészítése, mind az íze-formája-tálalása! Ellenállhatatlanok a kicsikék, egy főzőcske alkalmával volt szerencsém kóstolni Erzsi néninél, és alig tudtuk abbahagyni. Mikor már elfogyott a tálkámból, lépten-nyomon bele kellett csípnem a tálba egy-egy ilyen gyöngyszemért!
Ezt a receptemet, 100 másik mellett megtalálod a legújabb könyvemben is, amit ITT meg is rendelhetsz!
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!
Hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 2 bögre fehér finomliszt
- 2 tojás
- 1 teáskanál sütőpor vagy szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 1 doboz tejföl (nagy, 330 g)
- 1 evőkanál cukor
+ porcukor, vaníliáscukros tejföl vagy lekvár a tálaláshoz
Elkészítése:
1. A hozzávalókat összekeverjük.
2. Forró, bő olajba szaggatunk nokedliszagatóval, kis merőkanálnyi adagokat a tésztából, és aranybarnára sütjük őket. Kb. 4-es fokozaton érdemes sütni, hogy ne égjen meg, közben forgassuk át őket néhányszor. Fontos, hogy az első adagnál megvárjuk, hogy az olaj tényleg forró legyen! A fánkok egyébként maguktól megfordulnak.
3. Papírtörlőre szedjük őket, a felesleges olajat le is itathatjuk róla.
4. Porcukorral megszórva, lekvárral vagy édes, vaníliás tejföllel tálaljuk.
Jó étvágyat! 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
További galuskás receptjeim: