Barion Pixel

Túrós csusza

Túrós csusza

Örök kedvenc, a magyar konyha egyik valódi gyöngyszeme, a finom csuszatészta beleforgatva a szalonna zsírjába, nyakonöntve tejföllel, aminek a tejére nagy adag túró kerül, és persze az elmaradhatatlan, kiadós porciónyi, nagybetűs: PÖRC!

3,5 l kelesztő

És persze van akinek még egy adag ropogós kristálycukor is dukál hozzá, ami gyakran nem szokatlan! 🙂

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

  • 1 csomag csuszatészta (250 g)
  • 250 g túró
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 20 dkg bacon vagy szalonna
  • fél-egy teáskanál só

    +1 teáskanál só a főzővízbe

Elkészítése:

  1. A bacont, ha nem eleve felkockázottat vásároltunk, akkor apró kockákra vágjuk, majd jó ropogósra sütjük, lefedve félretesszük.
  2. Közben a csuszatésztát a csomagoláson feltüntetett módon kifőzzük lobogó, sós vízben, majd leszűrjük.
  3. A leszűrt tésztát egy hőálló tálba öntjük, azonnal meglocsoljuk a bacon forró zsírjával, amivel óvatosan összeforgatjuk. 
  4. A tejfölt kikeverjük a sóval, majd a tészta tetején egyenletesen eloszlatjuk.
  5. Ugyanígy járunk el a villával összetört túróval, illetve a pörccel.
  6. Még forrón tálaljuk!

Jó étvágyat hozzá!

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

További tésztás ebédek:

Grízes tészta

Tepsis Mac & Cheese

Carbonara spagetti

Tésztasaláta

Túrós csusza

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

További receptek