Barion Pixel

Grízes tészta

grízes tészta

Az egyik legklasszikusabb menza, illetve retro fogásunk ez a gyöngyszem, amit én személy szerint imádok. Anyukám receptjét hoztam el most Nektek hozzá, ha még nem lenne bevált, akkor ezt biztosan szeretni fogjátok, mert jól működik, és gazdagon grízes, finom puha, ízletes lesz a végeredmény!

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

  • 250 gramm metélt tészta
  • egy és kétharmad bögre búzadara (250 g)
  • 1 púpos fakanál zsír (5 dkg)
  • 1 csipet só
  • 1 szűk bögre hideg víz (kb. 1 dl)

    + víz a főzéshez
    + 1 evőkanál só a főzővízbe
    + a tálaláshoz lekvár, cukor

Elkészítése:

  1. A tészta vizet feltesszük egy evőkanál sóval forrni.
  2. A búzadarát a zsíron szép arany színűre pirítjuk. Közben folyamatosan kevergetjük, meghintjük egy csipet sóval.
  3. Ha kész, akkor a tűzről félre húzzuk, és szűk fél bögre hideg vízzel felöntjük, közben kevergetjük, hogy ne álljon össze a dara.
  4. A tésztát kb. 10 percig főzzük, szűrjük le, de le nem kell öblíteni, hanem rögtön keverjük hozzá a darát.
  5. Cukorral meghintve és/vagy lekvárral lecsorgatva tálaljuk!

Jó étvágyat!

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

grízes tészta

További tésztás receptjeim:

Tésztasaláta

Krémes sajtos tészta

Tepsis mac & cheese

Milánói spagetti

Húsgombócos spagetti

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!