Barion Pixel

15 perces receptek: Spagetti carbonara

Carbonara

Az egyik kedvenc “mentsmegreceptem”, fáradt, rohanós napokra a mennyei carbonara!

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 25 dkg őrölt/reszelt pecorino sajt vagy parmezán vagy egyéb kemény sajtféle
  • 25-30 dkg bacon vagy sonka felkockázva
  • só (kb. fél-egy teáskanál)
  • bors (kb. fél mokkáskanál)
  • egyharmad bögrényi a tészta főzővizéből (szűk egy dl)

+1 csomag (500 gr) spagetti tészta 
+pecorino/parmezán a tetejére

Elkészítése:

  1. A tészta vizet tegyük fel főni, adjunk hozzá 1 teáskanál sót, majd mikor már lobogva fő, akkor adjuk hozzá a tésztát, és néha megkeverve, közepes lángon főzzük ki a csomagoláson megadott idő alatt. Míg a tészta fő, készítsük el az alapot. 
  2. A bacont/sonkát süssük zsírjára, majd hintsük meg a borssal és keverjük össze.
  3. A tojásokat verjük fel alaposan majd keverjük hozzá a sajtot és a sót.
  4. A kifőtt tésztát csipesszel szedjük rá a baconre, és forgassuk az egészet alaposan össze! Közben adjunk hozzá egyharmad bögrényit a tészta főzővizéből is!
  5. Azonnal öntsük rá a tojásos keveréket, és ezzel is forgassuk össze. Ha minden elég forró volt, akkor gyönyörűen besűrűsödik a tojásos keverékünk a hőtől, ha esetleg mégsem, még egy nagyon picit visszatehetitek a tűzre.
  6. Forrón, őrölt borssal meghintve és sajttal megszórva tálaljuk.

Jó étvágyat! 🙂 

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

További tésztás receptjeim:

Grízes tészta

Tésztasaláta

Krémsajtos sonkás spenótos spagetti

Cukkinis csirkés spagetti

Húsgombócos spagetti

Sajtos makaróni

Carbonara

szeretettel ajánlom:

Kategóriák