Az egyik kedvenc “mentsmegreceptem”, fáradt, rohanós napokra a mennyei carbonara!
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 25 dkg őrölt/reszelt pecorino sajt vagy parmezán vagy egyéb kemény sajtféle
- 25-30 dkg bacon vagy sonka felkockázva
- só (kb. fél-egy teáskanál)
- bors (kb. fél mokkáskanál)
- egyharmad bögrényi a tészta főzővizéből (szűk egy dl)
+1 csomag (500 gr) spagetti tészta
+pecorino/parmezán a tetejére
Elkészítése:
- A tészta vizet tegyük fel főni, adjunk hozzá 1 teáskanál sót, majd mikor már lobogva fő, akkor adjuk hozzá a tésztát, és néha megkeverve, közepes lángon főzzük ki a csomagoláson megadott idő alatt. Míg a tészta fő, készítsük el az alapot.
- A bacont/sonkát süssük zsírjára, majd hintsük meg a borssal és keverjük össze.
- A tojásokat verjük fel alaposan majd keverjük hozzá a sajtot és a sót.
- A kifőtt tésztát csipesszel szedjük rá a baconre, és forgassuk az egészet alaposan össze! Közben adjunk hozzá egyharmad bögrényit a tészta főzővizéből is!
- Azonnal öntsük rá a tojásos keveréket, és ezzel is forgassuk össze. Ha minden elég forró volt, akkor gyönyörűen besűrűsödik a tojásos keverékünk a hőtől, ha esetleg mégsem, még egy nagyon picit visszatehetitek a tűzre.
- Forrón, őrölt borssal meghintve és sajttal megszórva tálaljuk.
Jó étvágyat! 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
További tésztás receptjeim: