Barion Pixel

Banános-csokis muffin bögrésen

Banános csokis muffin

A családi kedvencünk most végre szép új fotót kapott, próbáljátok meg. Szuperfinom és nagyon puha muffin, ami nem szárad ki!

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

  • 3 érett banán
  • 20 dkg vaj
  • 3 tojás
  • 1 bögre kristálycukor (16 dkg)
  • két és fél bögre fehér finomliszt (32 dkg)
  • 1 teáskanál sütőpor (3-4 g)
  • 1 teáskanál szódabikarbóna (3-4 g)
  • 1 csomag ét tortadara, vagy ízlés szerinti csokoládé felaprítva, kockázva (30-40 g)

Elkészítése:

  1. A banánokat pürésítjük.
  2. A tojást kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a banánt, és az olvadt, de nem meleg vajat, és gyorsan összekeverjük.
  3. Mehet hozzá a liszt és a sütőpor, és ha szép homogénné sikerült keverni, akkor a tortadarát is fogassuk hozzá, de azt már csak egy spatulával, vagy fakanállal.
  4. Muffin kapszlikba adagoljuk a tésztát. A lényeg, hogy bármekkora formát használunk, azt csak a háromnegyedéig töltsük meg!
  5. 190 fokon, alul-felül sütés programon, nagyjából 20-25 perc alatt megsütjük őket.
  6. Porcukorral megszórva tálaljuk!

Jó étvágyat hozzá!

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

További muffin receptjeim:

Amerikai muffin

Banános muffin

Almás-diós muffin

Gesztenyepüré muffin

Túrós muffin

Kürtős kalács muffin

Banános csokis muffin

szeretettel ajánlom:

Kategóriák