A családi kedvencünk most végre szép új fotót kapott, próbáljátok meg. Szuperfinom és nagyon puha muffin, ami nem szárad ki!
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂
Hozzávalók:
- 3 érett banán
- 20 dkg vaj
- 3 tojás
- 1 bögre kristálycukor (16 dkg)
- két és fél bögre fehér finomliszt (32 dkg)
- 1 teáskanál sütőpor (3-4 g)
- 1 teáskanál szódabikarbóna (3-4 g)
- 1 csomag ét tortadara, vagy ízlés szerinti csokoládé felaprítva, kockázva (30-40 g)
Elkészítése:
- A banánokat pürésítjük.
- A tojást kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a banánt, és az olvadt, de nem meleg vajat, és gyorsan összekeverjük.
- Mehet hozzá a liszt és a sütőpor, és ha szép homogénné sikerült keverni, akkor a tortadarát is fogassuk hozzá, de azt már csak egy spatulával, vagy fakanállal.
- Muffin kapszlikba adagoljuk a tésztát. A lényeg, hogy bármekkora formát használunk, azt csak a háromnegyedéig töltsük meg!
- 190 fokon, alul-felül sütés programon, nagyjából 20-25 perc alatt megsütjük őket.
- Porcukorral megszórva tálaljuk!
Jó étvágyat hozzá!
Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
További muffin receptjeim: