Barion Pixel

Sertéspörkölt galuskával és tejfölös uborkasalátával

Sertéspörkölt galuskával és tejfölös uborkasalátával

Igazi klasszikus, ami nokedlivel a legfinomabb a családom szavazatai szerint! Egy jó tejfölös-fokhagymás uborkasaláta hozzá, és kész is a tökéletes ebéd!

Hozzávalók: 

A pörkölthöz:

  • 1 kg sertéscomb felkockázva
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 púpos fakanál zsír
  • 1 púpos evőkanál őrölt paprika
  • másfél teáskanál só
  • 1 kicsi konzerv sűrített paradicsom (70 g)

A galuskához:

  • 4 bögre fehér finomliszt (50 dkg)
  • 3 tojás
  • egy és negyed bögre víz (kb. 3 dl)
  • 1 mokkáskanál só

Az uborkasalátához:

  • 2 kígyóuborka
  • egyharmad bögre kristálycukor (5 dkg)
  • negyed bögre víz
  • negyed bögre 10%-os ecet
  • 1 kis pohár tejföl (170 g)

Elkészítése:

  1. Először a salátát készítjük el. Az uborkákat megmossuk, lereszeljük. Egy nagyobb tálba tesszük őket, majd fél teáskanál sóval meghintjük, és összekeverjük. 
  2. Ezután összekeverünk egyharmad bögre cukrot, negyed bögre vizet  és negyed bögrényi ecetet, majd az egészet az uborkára öntjük. A tálat félretesszük.
  3. A pörkölthöz a zsíron megpirítjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a paprikát, elkeverjük, majd rárakjuk a sót és a húst, amit fehéredésig pirítunk/sütünk. Ne túl hirtelen süssük, de jól sisteregjen a paprikával, azért pörkölt!
  4. Felengedjük annyi vízzel, ami éppen, hogy ellepi!
  5. Közepes lángon, fedővel lefedve, időnként megkeverve addig főzzük, míg a hús jó puha nem lesz! Nagyon figyeljétek, mert a hús a fedő alatt túlfőhet!
  6. Mikor a hús már megpuhult, hozzáadjuk a paradicsomot is, ezzel még jól öszefőzzük! Jó puha legyen, úgy a finom!
  7. Közben a galuskát is elkészítjük!
  8. A három tojást csomómentesen összekeverjük a sóval, a liszttel és a vízzel. Ha lágyabb galuskát szeretnétek, akkor még egy kis plusz vizet is adjatok hozzá! Egy nagy lábosban felforralunk két-három liter vizet egy evőkanál sóval, majd nokedliszaggatóval a tészta felét beleszaggatjuk. Kb 5-6 percig főzzük, közben kevergetjük. Ha elkészült, szűrőkanállal kiszedjük. A tészta másik felével is ugyanígy járunk el.
  9. Az uborkasalátához hozzákeverjük a tejfölt, és a forró pörkölt mellé kínáljuk!

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

További galuskás receptjeim:

Tojásos nokedli fejes salátával

Túrós fánkgaluska

Sertéspörkölt galuskával és tejfölös uborkasalátával

szeretettel ajánlom:

Kategóriák