Az egyik legjobb végkimenetelű mentőakció, ha nyakunkon maradt négy túlérett banán. De a boltba is megéri elsétálni, direkt a sütihez beszerezni néhányat, mert nagyon-nagyon finom, és még egyszerű is!
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂
Hozzávalók egy 20*30-as, közepes méretű tepsihez:
- két és fél bögre fehér finomliszt (32,5 dkg)
- 4 tojás
- egy és negyed bögre kristálycukor (20 dkg)
- 25 dkg vaj
- 4 érett banán
- 1 cs. sütőpor (10-12 g)
- 1 kis csomag ét tortadara
Elkészítése:
- A sütőt bekapcsoljuk 190 fokra, alul-felül sütés programra vagy hőlégkeverésre, ha van.
- A szobahőmérsékletű, puha vajat habosra keverjük a cukorral, majd az összetört banánt is hozzáadjuk, valamint a négy tojást, és alaposan kikeverjük.
- Mehet hozzá a liszt és a sütőpor, és ha szép egyenletesen összekevertük, hozzá forgatjuk a tortadarát is, és mehet is a sütőpapírral bélelt tepsibe.
- Kb. 20-25 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
- Rácson hűtjük, hagyjuk legalább langyosra hűlni, majd csinos kockákra vágva, porcukorral meghintve tálaljuk.
Jó étvágyat! 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
További banános receptjeim: