Barion Pixel

Sütőtökös puffancs bögrésen

Sütőtökös puffancs bögrésen

Ez egy nagyon-nagyon puha, pille sütemény, gyönyörű színnel, finom fűszerekkel, a sütőtöknek hála pedig káprázatos, őszi színnel!

Meg nem mondja senki, hogy sült tök lett belecsempészve, aminek hála olyan selymes és könnyed ez a tészta, hogy szinte lebeg. Ezt  pedig napokig tartja, nem fog kiszáradni!

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

  • 1 tojás
  • 12,5 dkg puha, szobahőmérsékletű vaj
  • fél bögre kristálycukor (8 dkg)
  • fél bögre nádcukor (8 dkg)
  • 2 és fél bögre fehér finomliszt (32,5 dkg)
  • háromnegyed-egy bögrényi sült tök püré (kb. 16-21 dkg)
  • 1 nagy csipet só
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 2 teáskanál pumpkin spice vagy mézeskalács fűszerkeverék

Elkészítése:

  1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra, alul-felül sütés programon.
  2. Közben a vajat kikeverjük a cukorral, sóval, majd a tojással, ezután hozzádolgozzuk a sütőtökpürét, végül a száraz hozzávalókat is.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsikre, szellősen, csapott fagyiskanálnyi halmokat teszünk (ha kisebbeket szeretnétek, akkor csak fél fagyiskanálynit). Én az ilyen sütiket mindig fagyiskanállal szeretem adagolni, mert azokkal szép gombócok pottyannak ki, és sokkal mutatósabb, szabályosabb a végeredmény, mintha kanállal szaggatjuk a tésztát. 
  4. Süssük meg őket nagyjából 12-14 perc alatt. nem szabad őket kiszárítani, ha már egy pici arany színt kapott az aljuk, akkor ki lehet venni őket. 
  5. Rácson hagyjuk őket kihűlni.
  6. Tipp: Én nagyon szeretem másnap is betenni néhány másodpercre a mikróba, és olyan, mintha frissen sült volna. De hidegen is puha és nagyon finom! Uzsis dobozba is kiváló!

Jó étvágyat hozzá!

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

További sütőtökös receptjeim:

Pumpkin spice fűszerkeverék

Sütőtökös muffin

Pikáns sütőtök krémleves

Sütőtökös puffancs bögrésen

szeretettel ajánlom:

Kategóriák