Barion Pixel

Kelt amerikai, sütőben sült almafánk

Kelt amerikai, sütőben sült almafánk

Ez egy nagyon klassz, kevert kelt tészta, nem kell dagasztani, hanem csak mint a palacsintatésztát, simán összekeverni. Készülhet belőle amerikai palacsinta, gofri, olajba szaggatott fánk, vagy ahogy most nálam készült: vajas-fahéjas bevonatú, amerikai fánk a sütőből.

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

  • bő egyharmad bögre tej (kb. 1 dl)
  • 3 dkg olvasztott vaj
  • egyharmad bögre kristálycukor (5 dkg)
  • 1 csomag vaníliás cukor (10-12 g)
  • 2 tojás
  • 2 bögre fehér finomliszt (25 dkg)
  • 1 nagyobb alma vagy két kisebb, hámozva és lereszelve
  • 2,5 dkg friss élesztő

    + kb. 5-7 dkg olvasztott vaj
    + háromnegyed bögre nádcukor elkeverve egy-két teáskanál őrölt fahéjjal

Elkészítése:

  1. A langyos, egy teáskanál cukorral elkevert tejben felfuttatom az élesztőt!
  2. A többi hozzávalóval együtt összekeverem a tésztát. Az almát csak a végén forgatom bele!
  3. Letakarom, hagyom 25-30 percig kelni.
  4. Közben előmelegítem a sütőt 190 fokra, alul-felül sütés programra.
  5. A fánksütő tepsi mélyedéseit kivajazom, majd egy fagyiskanál segítségével megtöltöm őket.
  6. Mehetnek is a sütőbe, ahol szép aranyszínűre sütöm őket. 
  7. Még melegen olvasztott vajba mártom a fánkokat, majd belenyomom őket fahéjjal elkevert barnacukorba!

Jó étvágyat!  🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

További almás receptjeim:

Almás pancake

Kelt almafánk

Almás gofri

Almáspite

Kelt amerikai, sütőben sült almafánk

szeretettel ajánlom:

Kategóriák