Mennyei, szuperkönnyű almás pancake bögrésen, pufi-duci palacsinta, amibe élvezet beleharapni! Fahéjas porcukorpaplan alá rejtve pedig egyenesen tökéletes!
Ezt a receptemet, 100 másik mellett megtalálod a legújabb könyvemben is, amit ITT meg is rendelhetsz!
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂
Hozzávalók:
- 3 alma meghámozva, lereszelve
- 2 tojás
- 2 csomag vaníliás cukor (20 g)
- 1 evőkanál kristálycukor
- 1 csapott teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
- másfél bögre fehér finomliszt (20 dkg)
- 1 bögre tej (2,5 dl)
+ kevés étolaj a sütő kikenéséhez
Elkészítése:
- A tojások fehérjét és sárgáját különválasztjuk.
- A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és félretesszük.
- Egy másik edényben kikeverjük a tojások sárgáját a cukrokkal és a csipet sóval.
- Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a tej egynegyedét. Elkeverjük csomómentesre, majd a többi tejet is kisebb adagokban hozzákeverjük, ezután a reszelt almát is hozzáforgatjuk egy fakanál segítségével.
- Végül hozzáforgatjuk óvatosan a fehérjehabot is, szintén fakanállal, körkörös mozdulatokkal. Itt már nem használunk turmixot, hogy a hab ne törjön össze!
- Egy palacsintasütőt kikenünk vékonyan étolajjal, felhevítjük, majd evőkanálnyi tésztánként kisütjük a palacsintákat, közepes hőfokon. Addig sütjük, míg buborékok nem képződnek a tészta tetején, ekkor alálesünk, és ha már szép aranyszínű, akkor megfordíthatjuk, és készre süthetjük.
- Ha túl hamar barnulnának, akkor vegyetek vissza a hőfokon!
- Fahéjas cukorral megszórva érdemes tálalni!
Jó palacsintasütést!
Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
További palacsintareceptjeim: