Barion Pixel

Bögrés almás palacsinta – pillekönnyű, pufi!

Almás pancake

Mennyei, szuperkönnyű almás pancake bögrésen, pufi-duci palacsinta, amibe élvezet beleharapni! Fahéjas porcukorpaplan alá rejtve pedig egyenesen tökéletes!

Ezt a receptemet, 100 másik mellett megtalálod a legújabb könyvemben is, amit ITT meg is rendelhetsz!

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

  • 3 alma meghámozva, lereszelve
  • 2 tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor (20 g)
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 1 csapott teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • másfél bögre fehér finomliszt (20 dkg)
  • 1 bögre tej (2,5 dl)

    + kevés étolaj a sütő kikenéséhez

Elkészítése:

  1. A tojások fehérjét és sárgáját különválasztjuk.
  2. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és félretesszük.
  3. Egy másik edényben kikeverjük a tojások sárgáját a cukrokkal és a csipet sóval.
  4. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a tej egynegyedét. Elkeverjük csomómentesre, majd a többi tejet is kisebb adagokban hozzákeverjük, ezután a reszelt almát is hozzáforgatjuk egy fakanál segítségével.
  5. Végül hozzáforgatjuk óvatosan a fehérjehabot is, szintén fakanállal, körkörös mozdulatokkal. Itt már nem használunk turmixot, hogy a hab ne törjön össze!
  6. Egy palacsintasütőt kikenünk vékonyan étolajjal, felhevítjük, majd evőkanálnyi tésztánként kisütjük a palacsintákat, közepes hőfokon. Addig sütjük, míg buborékok nem képződnek a tészta tetején, ekkor alálesünk, és ha már szép aranyszínű, akkor megfordíthatjuk, és készre süthetjük.
  7. Ha túl hamar barnulnának, akkor vegyetek vissza a hőfokon!
  8. Fahéjas cukorral megszórva érdemes tálalni!

Jó palacsintasütést!

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

További palacsintareceptjeim:

Bécsi túrós palacsinta

Pancake csokiszósszal

Grízes palacsinta

Tepsis húsos palacsinta

Klasszikus házi palacsinta

Almás pancake

szeretettel ajánlom:

Kategóriák