Barion Pixel

Kakaós-meggyes non plus ultra bögrésen

Kakaós-meggyes non plus ultra bögrésen

Imádnivaló aprósütemények, apró vajas-kakaós korongocskák, amiknek a tetején a habcsók csücsül és meggylekvár tartja össze őket!

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók kb 35 darabhoz:

A tésztához:

  • két bögre fehér finomliszt (25 dkg)
  • 15 dkg szobahőmérsékletű, puha vaj
  • egyharmad bögre holland kakaópor (kb. 5 dkg)
  • egyharmad bögre porcukor (5 dkg)
  • 2 tojás sárgája

A habcsókhoz:

  • 2 tojás fehérje
  • egy bögre porcukor átszitálva (15 dkg)
  • szűk negyed bögre holland kakaópor (3-4 dkg)
    +baracklekvár a kenéshez

Elkészítése: 

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk.
  2. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd apró pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  3. A tojások fehérjét közepesen kemény habbá verjük, majd apránként hozzáadagoljuk a porcukrot és közben folyamatosan verjük tovább, míg szép fényes, kemény habot nem kapunk. a végén a kakaóport is hozzákeverjük.
  4. A kiszaggatott korongokat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és a tetejükre habzsák  segítségével halmokat nyomunk a sütik tetejére a habból és 170 fokra előmelegített sütőben, alul-felül sütés programon, kb. 15-20 perc alatt megsütjük őket.
  5. Ha kihűltek, akkor meggylekvárral összeragasztgatjuk őket.

Jó étvágyat!

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

További aprósütik:

Diócska

Mandulácska

Kókuszdiócska

Madeleine

Csokis-narancsos madeleine

Kakaós-meggyes non plus ultra bögrésen

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!