Lumumba forrócsoki, avagy csokoládés kakaó rummal és Amaretto-val, igazi kísértés!
Elkészíthetjük alkoholmentesen az alapot, és elegendő csak a felnőttek italához adni azt a bizonyos susszt, vagyis löketet! 🙂
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 😊
Hozzávalók négy adaghoz:
- 4 bögre tej (1 l)
- negyed bögre holland kakaó por (3-4 dkg)
- 3-4 evőkanál nádcukor
- fél-háromnegyed bögre étcsokicsepp vagy fél tábla étcsokoládé összetördelve
- fél mokkáskanál étkezési keményítő
- 2 cl rum
- 2 cl Amaretto (vagy rum 🙂
+ tejszínhab vagy tejhab a tetejére (vagy mindkettő 😊 )
+ csokoládé és/vagy pillecukor minden mennyiségben!
Elkészítése:
- A tejet közepes lángon melegítsük össze a kakaó porral és a cukorral valamint az étkezési keményítővel. Csak melegítsük, ne forrjon!
- Ezután adjuk hozzá a csokoládénkat, hagyjuk az egészet összeolvadni, majd melegítsük bele a rumot és az Amaretto-t.
- Tálaljuk tejszínhabbal, sok-sok csokival! A bögrét olvasztott csokiba is márthatjuk, majd csokiforgácsba is, nagyon dekoratív és finom!
Jó étvágyat!
Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala